6. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korterite hinnalangus oli veebruaris 2 protsenti

Eesti 17 suurema linna korteritehinguid kajastava Pindi hinnaindeksi kaheprotsendiline langus tähendab, et linnakorteri ruutmeetri hind on kuuga langenud pisut enam kui paarisaja krooni võrra, jäädes veebruari lõpuks pidama 13 042,4 kroonil.

Jaanuaris langesid korterite hinnad hirmuäratava kiirusega, kümneprotsendiline langus kuu ajaga tähendas viimase viie aasta kõige rängemat kukkumist.

Suurematest linnadest oli veebruarikuine langus kiireim Pärnus, kus hinnad kukkusid 11 protsendi võrra. Tallinnas langesid hinnad 1,6 protsenti, kuid Tartus pöörasid hinnad hoopis tõusule, kasvades kuuga 4,5 protsenti.

Kinnisvarabuumi tipphetkel 2007. aasta kevadel oli hinnatase veel 22 000 krooni juures, seega on korterihinnad vähem kui kahe aastaga langenud enam kui kolmandiku võrra.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785