23. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helsinkis on 765 000 ruutmeetrit vaba büroopinda

Kümned Helsinki büroohooned seisavad pooltühjalt või lausa täiesti tühjalt. 2009. aasta jooksul jõuab tühjade kontoriruumide pind miljoni ruutmeetrini, mis on 12% bürooruumide kogumahust, vahendab ekspresskinnisvara.ee.

Catella juhi Michael Schönachi arvates võiks normaalsetes turutingimustes alakasutatud pindade arv olla kusagil 6 protsendi tasemel kogupindade arvust, mis tähendaks, et turul oleks pidevalt pakkumisi ja teiseltpoolt potentsiaalsetel rentikel ka piisavalt valikuvõimalusi, kirjutab Ärileht.

Praegu jätkab pakkumine aga kasvu ning sel aastal ehitatakse Helsinkis juurde umbes 70 000 ruutmeetrit kontoreid. Nõudlus aga langeb pidevalt ja probleem on läbiv.

Pakkumisel on pooltühje täiesti uusi äsja valminud büroomaju ning samal ajal jäävad inimtühjaks ka paljud vanemad kontorihooned.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785