Statistika: ehituses töötute arv suurenemas

2008. aasta IV kvartalis suurenes statistikaameti andmetel töötuse määr 7,6 protsendile, kirjutab Tõnu Toompark.

Töötuid numbrilisena oli samal ajal oli 53 500 inimest. Võrreldes aastataguse 2007. a. IV kvartaliga, mil töötute arvuks oli vaid 28 100 inimest, oli kasv märkimisväärne.

Ühe kvartaliga suurenes töötute armee 9600 inimese võrra. Tööga hõivatute arv samal ajal vähenes, kuid seda kõigest 7900 inimese võrra. Tööjõus osalemise määr oli aga 2007. a. IV kvartali 65,2% asemel 2008. a. viimases kvartalis koguni 67,7%.Koondamistelained ei ole paraku lõppenud ning võib arvata, et töötuse määr on 2009. aastal jätkuvalt tõusmas.

Meeldetuletuseks, et näiteks 2000. aastal oli Eestis töötuse määr 13,6%, mis oli viimase kümne aasta töötuse määra tipphetk. Hõivatute ja töötute arv, 1000 inimest kvartalite lõikes  Tööjõus osalemise määr, tööhõive määr, töötuse määr, % kvartalite lõikes  Hõivatute ja töötute arv, 1000 inimest  Tööjõus osalimise määr, tööhõive määr, töötuse määr, % aastate lõikes

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed