6. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda sõbranna rajab Viimsisse kaubanduskeskuse

Oliver Kruuda naissõbrana tuntud Kersti Männiku Nordwest Kinnisvara OÜ plaanib Viimsi Valda Haabneeme alevikku vana Viimsi Marketi asemele luua 300 miljonit krooni maksva suure kaubanduskeskuse, kirjutas Kadrin Karner tänases Äripäevas.

Hoone detailplaneering kehtestati eelmise aasta oktoobris ja Oliivi keskus plaanitakse avada 2010. aasta suvel. Praegu viimsilaste ostusoove rahuldav Viimsi Market plaanitakse kevadel maha lammutada, kuigi tegemist on sajandivahetuse paiku valminud ehitisega.

Viimsi Marketit peab Toom Kauplused OÜ, mille juhatuse liige Ago Kasak ütles, et seni kuni tema kaupluses rentnik on, ei lõhuta midagi maha. Kui kaua rendileping kestab, on Kasaku sõnul konfidentsiaalne info.

Viimsi vallavanem Haldo Oravas ütles aripaev.ee-le, et vald rahaliselt keskuse ehitust ei toeta, moraalselt aga küll. "Ehitusluba on olemas juba eelmise aasta lõpust ja nüüd korraldatakse ehitushanget," lisas vallavanem, kes on veendunud, et viimsilased vajavad suuremat kaubanduskeskust.

Kas on tarvis maha lõhkuda täiesti korralik hoone? See on omaniku otsus, jäi Oravas üldsõnaliseks. Ta lisas, et lisaks Viimsi Marketi kohale rajatavale keskusele plaanitakse Viimsisse veel ühte suurt kaubanduskeskust, mis pole ehitusloa taotlemiseni jõudnud. "Ei tea, kas majanduslanguse tõttu või miks ta soiku on jäänud. Üks suurem kauplus avas uksed sügisel," lisas vallavanem.

Viimsis väiksemat toidukauplust pidav Oleg Gross arvas, et küllap suur keskus mingi osa klientidest ära tõmbab.

"Lähiaastatel peaks kaubandusketid mõtlema sellele, et Eestis on kaubanduspinda juba küll ja küll, selles ei ole probleemi. Rohkem peaks mõtlema, kuidas saaks hindu allapoole," rääkis Gross. Arendajate seisukohast on see julge samm, tõdes ärimees.

Kas te väljasöömist ei karda? "Vastupidi, paljud inimesed, kes tänaseni olid majanduslikult hästi kindlustatud, kolivad just odavamatesse poodidesse," vastas Gross.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785