23. jaanuar 2009

Pertens: riigi toetuste vähenemine on arusaamatu

Talteri tegevjuht Sven Pertens ütles ehitusuudised.net-le, et talle jääb täiesti arusaamatuks, miks riik ei panusta praegu teede ja infrastruktuuri ehituseks, kuna see annaks tööd ja elavdaks majandust.

Eile selgus, et riigi toetus teedeehitusele väheneb, nimelt  jaotab riik sel aastal kohalikele omavalitsustele teehoiuks lisatoetust 10% kütuseaktsiisist ehk 378 miljonit krooni, mullu said vallad 15% aktsiisist.

Pertens ütles, et nende käive väheneb prognoosi kohaselt kuni 40 protsenti. „Riik on ju meil teedeehituses peamine klient, sest arendusega tegelevaid eratellijaid enam pole,“ märkis ta. Pertens lisas, et ka Tallinna linn vähendab tellimuste hulka, kuigi vähesemal määral.

Tema sõnul on riigipoolsete tellimuste vähenemine arusaamatu. „Tuleb vähendada personali, mis suurendab tööpuudust. Raskusi tekib ka materjalide müüjatel ning pankadel, sest teede-ehtisfirmad jäävad tehnika liisingu eest võlgu,“ kommenteeris ta.

Pertensi sõnul jääb küll konkurente vähemaks, ent igale riigihankele joostakse endiselt tormi.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688