21. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopli liinidele tuleb 728 korterit

Tallinna linnavalitsuse detailplaneeringu eelnõu kohaselt kujundatakse kopli liinide 23,13 ha suurune maa-ala korterelamualaks, kuhu tuleb 728 korterit.

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kehtestamise otsuse eelnõu.

„Seega oleme väga suure ja keerulise tööga lõpule jõudnud ning saame hakata pärast detailplaneeringu kehtestamist otsima arendajat, kes selle suure ja väärtusliku ala detailplaneeringu kohaselt välja arendaks,“ ütles abilinnapea Taavi Aas.

Aasa sõnul seab detailplaneering ala korrastajale väga selged ja täpsed mängureeglid. „Planeeringualal asuvad arhitektuurimälestise staatuses ning miljööväärtuslikud hooned tuleb säilitada ja renoveerida, säilitatakse ka kõik piirkonna vanad munakivisillutisega tänavad,“ ütles Aas.

Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu koostas RAAM Arhitektid OÜ. Planeeritavale alale on kavandatud kokku 728 korterit. Alale on kavandatud ka eakate keskus, lasteaed, kohvik, haljasalad ning äri-, teenindus- ja bürooruume.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785