15. jaanuar 2009
Jaga lugu:

Kalamajja kavandatakse 15 kortermaja

Tallinna linnavalitsus võttis vastu detailplaneeringu, mille kohaselt kavandab arendaja Uus-Kalamaja tänavale suurt korterelamute rajooni.

Ekspresskinnisvara kirjutab, et Viie hektari suurune planeeringuala asub aadressil Uus-Kalamaja 10. Nimetatud kinnistule soovitakse ehitada 8 neljakorruselist ja 7 kolmekorruselist äripindadega korterelamut. Lisaks neile on ette nähtud ka võimalus kahe tootmishoone ehitamiseks. Planeeritud maa-ala asub Kalamaja kalmistupargi, miljööväärtusliku puitasumi ja perspektiivse Kalaranna tänava pikenduse vahelisel alal. Praegu asuvad sellel kinnistul vanade militaarobjektide varemed.

Hoonestus on kavandatud madalana ning ehitiste projekteerimisel nähtakse ette kasutada vana hoonestusega haakuvaid materjale. Planeeringu seletuskirjast nähtub, et „käesoleva lahendusega kavandatakse elukeskkond, kus pearõhk on pereeluks vajaliku keskkonna loomisel, mis sisaldaks rohelust, poolprivaatseid õuealasid, avalikke mänguväljakuid, rahustatud liiklusega tänavat ja suhteliselt suuri kortereid.”

Planeeringuala keskossa moodustub poolkaarekujuline avalik linnaruum-väljak, kuhu on ette nähtud rajada laste mängu- ja spordiplatsid ning rohkesti haljastust. Kaarjas lahendus annab võimaluse ehitada ažuurne arhitektuurikompleks, milles on viiteid klassikalisele linnaväljakule. Kaarvormide kasutamine on inspireeritud läheduses asuvate Patarei vangla ja vesilennukite angaaride arhitektuurivormidest. Kõiki elamuid hakkab ühendama maa-alune parklakorrus.

Kortereid on kokku kavandatud 395, kusjuures kinnistul on olemas juba üks elamu, mis säilib ja milles on 15 korterit. Tootmismaal asub juba alajaam.

Detailplaneeringu eskiisi koostas AS K-Projekt ja seda taotles YIT Ehitus.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee