12. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: Pindi pole kindlasti uus turuliider

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuht Mika Sucksdorff ütles ehitusuudised.net-le, et Pindi puhul ei saa kindlasti rääkida uuest turuliidrist, kuna turuliider on see, kes teeb kõige rohkem tehinguid ja teenindab kõige rohkem kliente.

„Kuna vastavad andmed ja faktid puuduvad, siis on seda lubamatu ka avalikult kinnitada,“ märkis Sucksdorff.

Pindi Kinnisvara teatas täna, et ostis 100% ASi Vestman Teenused aktsiatest, muutudes seeläbi konkurentsituks turuliidriks nii vahendus- kui hindamisteenuse turul.

Sucksdorffi arvates võis müügi taga olla Vestmani tahe kontsentreeruda põhitegevusele, mis nende mõistes on metsa- ja põllumaa haldus ning arendus. Taolisi üleostmisi võib tõepoolest veel tulla, kuna turul on ka teisi büroosid, kellel lisaks arendusele oma vahendusosa töötab kahjumiga. Pindi ostu võib pidada heaks signaaliks turule näitamaks, et elu läheb edasi ja kinnisvaraettevõtted tahavad tegutseda ka tulevikus. „Aeg näitab, kas ost oli hea panus tulevikku või liigne risk.“

Tema sõnul on Uus Maa seadnud oma fookuse hetkel kinnisvarateenuse kvaliteedi tõusule ja meeskonna professionaalsuse arendamisele. Me näeme, et langeval turul mängib eelkõige rolli teenuse kvaliteet, mitte ettevõtte kvantiteetne areng.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785