5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar kavatseb kinnisvaralaenuga hättasattunuid päästma hakata

Rahandusminister Ivari Padar kavatseb kohtuda kõikide pankade esindajatega, et arutada, kuidas päästa inimesi, kes kaotavad töö ning ei suuda laenusid maksta.

Kasvanud tööpuuduse tingimustes võib alanud aastal inimeste jaoks üheks tõsisemaks probleemiks kujuneda oht kaotada oma eluase ja sellesse tehtud investeeringud. Ühiselt peame seisma just nende tublide tööinimeste eest, kelle peres kasvab lapsi ning kes on kaotanud töö ja sellega ka olulise sissetuleku.

 Lähinädalatel kavatseb rahandusminister Ivari Padar kohtuda kõigi meie oluliste pankade juhtidega ning arutada kodu turvalisuse tagamise meetmeid, saada ülevaadet probleemidest eluasemelaenude teenindamisega ning hinnata koos pankade võimalusi toetada kohandumist kinnisvaratrul ning kogu majanduse toimimise tagamiseks. Probleemide süvenemisel eluasemelaenudega peab riik inimestele appi tulema, toetama jõukohaste lahenduste leidmist ning tagama kodu turvalisuse. "Viimaste aastate ekspansiivne laenupoliitika tõi kaasa majanduse ülekuumenemise ja jõudude ülehindamist. Nüüd on tarvilik seada siht kestvamale ja püsivamale arengule ka kinnisvaraturul, mitte lasta pendlil hooga teise äärmusse minna. Selleks tuleks ka pankadel otsida võimalusi ajutustesse makseraskustesse sattunud koduomanikele alternatiivide pakkumisel. Lisaks sellele arutame lähiajal valitsusliidus riigi poolseid meetmeid kodulaenu intressipuhkuse pakkumiseks läbi Kredexi," lisas Ivari Padar antud teemat kommenteerides. Eesti Panga andmetel oli 2008.aasta novembri lõpuks eraisikutele antud eluasemelaenude jääk 97.3 miljardit krooni. Eluasemelaen on ca 150 000 leibkonnal ja eluasemelaenude tasumisega oli raskusi möödunud aasta lõpus ligi 4% laenuvõtjal.   

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785