19. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäev valis Aasta Äriteoks Ülemiste City

Äripäev valis Aasta Äriteoks endise Dvigateli kvartali asemele kerkiva Ülemiste City ehk Targa Äri linna arendusprojekti.

2005. aastast alates on asfaldisse ja müüri maetud üle miljardi krooni. Arendaja tunnistas, et majanduskriisi tingimustes nii hoogsalt lähiaastatel enam investeerida ei saa, kirjutab Kadri Paas Äripäeva lisalehes Jõulud.

Tänaseks on Ülemiste ärikvartalisse planeeritud hooneist valminud vähem kui kümnendik. Ülemiste City juhatuse esimees Andre Veskimeister ütleb, et vaatamata sellele on nad jõudnud valmis ühe etapi. „See omakorda annab aimu sellest, mis siin kord olema saab. Oleme valmis ehitanud kogu linnaku infrastruktuuri, puhkealad, pargi ja ridamisi hooneid. Kokku umbes 45 000 ruutmeetrit uut büroopinda. Ülemiste Citys on kodu leidnud 101 tarka äri ajavat firmat. Vaba büroopinda on ligikaudu 4000 ruutmeetrit,“ lisab Veskimeister.

Ettevõtte hallata on ka vanem tootmispind, mida on kokku ca 100 000 ruutmeetrit. Kokku on Suur-Sõjamäe äripiirkonnas 145 000 ruutmeetrit rendipinda. „Kogu Ülemiste City projekti on praeguseks investeeritud üle ühe miljardi krooni,“ lisab tegevjuht Andre Veskimeister.

„Enne 15 aastat ei saa Ülemiste City Targa Äri Linn kindlasti valmis - aga kas ta kunagi üldse valmis saab? Kui arvestada seda, et detailplaneering võimaldab siin ehitada peaaegu miljon ruutmeetrit brutopinda, siis ega väiksema summaga kui 15 miljardit krooni toime ei tule,“ arvab ettevõtmise nõukogu esimees Ülo Pärnits.

Loe lähemalt tänasest Äripäeva lisalehest Jõulud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785