18. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadaka teele tuleb uus ärihoone

Tallinna linnavalitsuse poolt vastuvõetud detailplaneeringu kohaselt ehitatakse Kadaka teele seitsmekorruseline büroohoone ja kolmekorruseline parkimismaja.

Planeeringuala on 1,16 hektari suurune ning asub aadressidel Kadaka tee 32 ning Artelli 16 ja 18, mis liidetakse üheks kinnistuks. Praegustel kruntidel asuvad metallangaarid ja kolmekorruseline ärihoone, mis kõik lammutatakse, kirjutab EkspressKinnisvara. Piirkond koosneb nõukogude-aegsetest tootmishoonetest, millest osa on rekonstrueeritud, renoveeritud või kuuluvad lammutamisele.

Kavandatav kuni seitsmekorruselise ärihoone rajatakse kinnistu Kadaka tee poolsele küljele paralleelselt tänavaga. Seitsmekorruseline, maksimaalse kõrgusega 26 meetrit, tuleb vaid büroomaja keskmine plokk. Muus osas on hoone kavandatud kuuekorruselisena.

Maja fassaad jaguneb visuaalselt kolmeks: kaks tellistest hooneosa ühendatakse klaasosaga. Esimesele korrusele tulevad erinevad kaubanduspinnad ja ülemistele korrustele bürood.

Kolmekorruseline parkimismaja on liigendatud kuueks väikese kaldega tasandiks, millest üks asub maa all, et vältida järske panduseid hoone sees. Majja tuleb 166 autokohta.

Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt ning seda taotles OÜ VWF Kinnisvara.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785