17. detsember 2008
Jaga lugu:

Pindi võtab pangavõlgnike vara õnneks 

Pindi Kinnisvara püüab haarata endale eristaatuse pankade hättasattunud klientide kinnisvara müümisel. Vestman Teenuste peatse ostuga laienev müügivõrk annab selleks ka hea lähtepositsiooni.

„Kirjalikult on meil koostööleping kahe pangaga,” viitab AS-i Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli Swedbankile ja SEB-le. „Lisaks oleme rääkinud suuliselt veel kahe pangaga,” kinnitab Roosiväli arileht.ee-le.

Roosivälja sõnul on müügile spetsialiseerunud firma kaasamine kasulik nii pangale kui ka maad, korterit või maja omavale kliendile. Millal pank otsustab kliendi vara müüki paisata, ei ole tema sõnul siiski kindlaks määratud.

Kliendil tuleb arvestada kinnisvaraturu tippajal ostetud vara väärtuse langemisega. Sellele vaatamata loodavad kliendid Roosivälja sõnul suuremat müügihinda, kui on saadud juba toimunud tehingute puhul.

„Endiselt valitseb hoiak, et maakler tahab vara võimalikult kiiresti müüa ning küsib liiga madalat hinda.” Tegelikkuses on müügiperiood tema sõnul aasta taguse ajaga võrreldes tunduvalt pikenenud. Seda vaatamata kliendi ootuste ja tegelike müügihindade sageli 20 protsendini ulatuvale vahele.

Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktori Aet Altroffi sõnul suudavad kliendid sageli müüa oma vara iseseisvalt. „Kui see aga ei õnnestu, siis koostöö Pindi Kinnisvaraga on üks võimalik hättasattunud kliendi abistamise viis, et konkreetne vara saaks maha müüdud enne täitevmenetlust,” selgitab Altroff.

Pindi Kinnisvara teenuse kasutamine on tema sõnul siiski vabatahtlik ja panga klient võib valida ka mõne teise, enesele sobivama maakleri. Lepingu vabatahtlikkust rõhutab ka SEB.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee