16. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bauhaus asub turgu haarama

Euroopa ehituskauba müügihiid Bauhaus plaanib 2009. aasta hilissügisel avada Tallinnas Laagna teel kaupluse, mille juhiks saab Priit Jamnes, kirjutab aripaev.ee.

Kauplus võtab kolme-nelja aasta pärast lõplikult valmivast ligi saja tuhande ruutmeetrisest kompleksist enda alla viiendiku ehk kuni 20 000 ruutmeetrit. Erinevaid tooteid lubab kontsern oma kodulehe vahendusel müügile tuua üle 100 000.

"Kindlasti tuleb see suurim kauplus Eestis, suuruselt sama nagu meil Soomes," kõneles Soome Bauhausi tegevjuht Marina Vahtola tänavu märtsis Äripäevale antud intervjuus. Eile ei soovinud Vahtola täpsemaid kommentaare anda.

Lepingu kaupluse ehitamiseks on Bauhaus Tähesaju City OÜ juhatuse liikme Hindrek Leppsalu sõnul sõlminud OÜga Häuser-Oberschneider, mille juhi Paul Oberschneideriga Äripäeval ühendust saada ei õnnestunud. "Minu teada ei ole veel ehitusega alustatud, kuid see peaks kohe-kohe algama," sõnas Leppsalu.

Bauhausile sarnase nimega Eesti ehituskaupade müüja Bauhofi müügidirektor Janek Kalbin ütles, et kuna tegemist on arvestatava konkurendiga, siis nad kindlasti jälgivad tema tulekut.

"Nende turuosa võib olla tulevikus viis protsenti, juhul, kui nad mujal Eestis ei tegutse," pakkus Kalbin.

Ehitusmaterjalide turu ümberjagamist Kalbin väga ei karda, kuna jutt käib siiski vaid ühest poest Tallinnas. Ka ei usu Kalbin võimalikku nimevaidlusse, kuna üle maailma tegutseb ehitusfirmasid ja ehitusmaterjalimüüjaid, kelle nimes sisaldub saksakeelse sõna "bau", mis tähendab ehitust.

Leppsalu hinnangul võib Soome ja Rootsi näidetele tuginedes oodata, et tänu oma väga suurele ja heale tootevalikule toob Bauhausi kaubamaja üle linna rahva kokku.

"Usun, et see ei jää ainukeseks kaupluseks, sest tavapraktika järgi pannakse kauplused püsti kummalegi poole linna," sõnas Leppsalu. Enne paari aastat see aga tema hinnangul tõenäoliselt ei juhtu.

Loe lisa tänasest Äripäevast.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785