4. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haapsalus ostetakse peamiselt järelturu kortereid 

Suvekuud tõid Läänemaa kinnisvaraturule küll mõningast elavnemist, kuid ostjaid on müüjatega võrreldes ikkagi vähevõitu.

Ekspresskinnisvara.ee kirjutab, et põhiline müügiartikkel on järelturu korterid, mis on taskukohased ka kohalikule ostjale.

Eelistatakse heas korras ja hea asukohaga kahe- ja kolmetoalisi kortereid, mille hinnad on aasta algusega võrreldes langenud umbes 10 protsenti ning mille ruutmeetri hind on keskmiselt 10 000–13 000 krooni.

Uus Maa Kinnisvarabüroo teatel seisavad kallimad korterid kinnisvaraportaalides pikka aega ning lähevad kaubaks kiiremini juhul, kui objektil on juures olulisi lisaväärtusi, mille eest tasub rohkem maksta. Ostjad on väga hinnatundlikud ning laenuvõimalused piiratud, seega on õige hind täna kõige kaalukam müügiargument.

Üle miljoni krooni maksvaid kolme- ja neljatoaliseid kortereid on Haapsalus küllalt raske müüa – selle raha eest saavad noored pered soetada juba korteri kas Pärnusse või Tallinnasse, kus töö- ja valikuvõimalusi rohkem.

Haapsalu elamufond pärineb reeglina 1960.–1980. aastatest ning selles osas ostjal väga palju valida ei ole. Samuti on enamik kortermaju veel väljast korda tegemata ning erandid torkavad linnapildis meeldivalt silma.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785