28. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara sai üle 100 mln kahjumit

Arco Vara sai selle aasta 9 kuuga kahju üle saja miljoni krooni, teatas ettevõte börsile.

Kui eelmise aasta sama perioodi ärikasum oli 112.3 mln krooni, siis selle aasta 9 kuuga tuli vastu võtta ärikahjum -106.7 mln. Ärikahjum sisaldab 61.2 mln krooni kinnisvarainvesteeringute allahindluste netotulemust arendusdivisjonis ning 33.1 mln krooni  suurust teenindusdivisjoni kahjumit.

Oluline käibe kukkumine oli tingitud arendusdivisjoni tulemusest.

Kinnisvaraturgude olukorda arvestades käivitus oktoobris ka  püsikulude kokkuhoiuprogramm, mille esimese etapi maht on vähemalt 40 mln krooni (2.6 mln eurot) aastas. Kokkuhoiuprogrammi raames on koondatud ka töötajaid, mis on vähendanud töötajate arvu novembri lõpuks üle 170 inimese võrra võrreldes aasta algusega.

Lisaks on võimalus, kontserni kulude struktuuri arvestades, lasta käimasolevates projektis hinda alla tasemele, mis rahavooliselt ikkagi katab ära laenude teeninduse ning Kontserni püsikulud, mida aruandejärgsel päeval on Kodukolde projektis rakendatud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785