25. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendusprojektide hinnad juba odavamad kui paneelmajadel

Suured arendusfirmad Merko, Arco Vara YIT ning teised on järjest korraldanud allahindluskampaaniaid, kus hinnad on juba odavamad kui paneelmajade korteritel.

Sellised  30-40 protsendilised allahindlused on tavalised.

Arco Vara teatas täna, et Kodukolde kortereid müüakse ligi 900 000 krooni eest seega on 39 korteri hinda lanetatud keskmiselt 33,8%. Rahaliselt väljendatuna tulid nad hinnas alla kokku 23 miljoni krooni jagu  68,8 mln kroonilt 45,8 mln kroonini. Ruutmeetri hind on seega langenud umbes 30 000 pealt 20 000 krooni peale.

Merko kodulehel www.koduaastateks.ee on info, et just tehti 30-40% allahindlust  kolmele projektile.

Koger ja Partnerid on teinud allahindluskampaania jaoks eraldi kodulehe laoseis.ee kus on müügis kümneid kortereid erinevatest arendusprojektidest. Näiteks Sipelgapesa arendusprojektis maksavad kahetoalised korterid ca 900 000 krooni. Varem müüdi samu kortereid 1,5 miljoni krooniga. Ühetoaliste hinnad on langenud juba 775 000 kroonini.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles ehitusuudised.net-le, et paljud kortermajade arendajad on hinnataseme langetanud tasemele, mis on võrreldav sama piirkonna pruugitud paneelmaja korteri hinnaga.

„Sellised näited olid veel mõni kuu tagasi pigem erandiks, sest paljud arendajad lootsid, et üle pooleteise aasta väldanud madalseis turul hakkab lõppema. Maailma finantsturgude kollaps aga purustas viimasedki illusioonid ning tugevalt kapitaliseeritud kinnisvaraarendajad teevad tõsiseid pingutusi, et oma positsioonidest vabaneda,“ märkis Sooman.

Äsja teatas näiteks Arco Vara, et langetas Kodukolde projektis ruutmeetrihinnad alla 20 000 krooni künnise. Selline hinnatase hakkab juba sarnanema samas piirkonnas paiknevate pruugitud korterite hindadega.

Iseäranis soodsad on uute korterite hinnad Viimsis. NCC Ehituse Tammeõue rajooni korterite ruutmeetrihinnad algavad 17 500 kroonist, mis juba tõepoolest teeb paljudele pruugitud, kuid renoveeritud eluasemetele silmad ette.

Sooman lisas, et YIT on silma paistnud jõuliste hinnaalanduskampaaniatega, mille käigus antakse korterid isegi tänast turuseisu arvestades poolmuidu ära.

Tema sõnul on selliste kampaaniate puhul ostja jaoks siiski väike konks. Tihtipeale saab pruugitud korteriga kaasa tohutul hulgal muud vara, lisaks köögimööblile ja –tehnikale on võimalik parimal juhul saada kauba peale ka suure osa mööblist, valgustid, kardinad ja igasugused muud tähtusetute vidinatena näivad asjad, mis siiski poest ostes võivad moodustada mitmesaja tuhande kroonise kulu.

Uue korteri ostmisel tuleb arvestada, et see kulu on vältimatu.

„Seetõttu soovitame alati ostjal soodsast hinnast ennast mitte peibutada lasta, vaid kalkuleerida hoolega, kui kalliks soetatav korter lõpuks ikkagi võrreldes juba kasutuses oleva naabermaja korteri pakkumisega kujuneb,“ märkis ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785