20. november 2008

Tallinna linnavalitsuse taha ehitatakse ärihooned

Kolm kinnisvarafirmat ja linn sõlmisid lepingu detailplaneeringu koostamise õiguste üleandmiseks, mille kohaselt kerkivad Pärnu maantee ja Roosikrantsi tänava vahelisse kvartalisse ärihooned. Planeeritava ala ette jääval kuuel krundil jääks praegu seisvatest majadest püsti üks.

Toomas Pirn linna pressiteenistusest teatas, et Pärnu maantee 20, 22, 22a ja 24 ning Roosikrantsi 7a ja 11a puudutava detailplaneeringu eskiis läbis linnaametite kooskõlastusringi ja nädala alguses delegeeris linn detailplaneeringu koostamise korraldamise detailplaneeringu tellijatele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ainsana jääb püsti Pärnu maantee 20 asuv maja, mis on muinsuskaitse all. Samuti ei lammutata kõrval oleva Pärnu maantee 22 asuva niinimetatud Kawe keldri maja fassaadi. Ülejäänud kruntidele jäävad hooned lammutatakse. Detailplaneeringu loonud K-Projektist teatati, et kui Kawe keldris teostatavate kaevetööde käigus midagi säilitamisväärset leitakse, siis see ka säilitatakse.

Planeeringu tellijateks on OÜ Kantauro, MT Varahaldus OÜ ja AS Finest Group.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688