13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dubai kinnisvaraturg jahtub

Märgid näitavad, et Dubai kinnisvaraturul hakkab toimuma korrektsioon, mis võib analüütikute sõnul kanduda ka teistesse lähedalasuvatesse regioonidesse.

Kinnisvarahinnad Gulfis on tõusnud viimastel aastatel taevani, mida on siiani peetud suurimaks majanduse veduriks sealses regioonis. Kuid kohalikud ning rahvusvahelised pangad sulgevad hoogsalt laenukraane, mis võib viia lausa kinnisvarakrahhini, kirjutab FT.

Üks suurimaid Gulfi kinnisvaraarendajaid teatas, et turusituatsiooni tõttu koondab 200 töötajat.

Dubai Damac Group, mis omab Damac Propertiesi, teatas oma avalduses 2,5protsendilisest töökohtade vähendamisest.

"Praegune globaalne majanduslangus paneb ettevõtteid vältimatult üle vaatama oma tööjõukulutusi ning tööjõu suurust," kommenteeris Damaci tegevjuht Peter Riddoch oma avalduses. "Mul on väiksed kahtlused, kas Araabia Ühendemiraadid on ikka paremas situatsioonis kui muu maailm."

Kinnisvara- ning finantssektor juhtisid Dubai aktsiaturu kukkumist, kui Dubai Financial Market General indeks kaotas teisipäeval 7,29% oma väärtusest. Indeks on sel aastal kukkunud üle 60%.

Krediidikriisi tõttu peavad kohalikud ettevõtted ümber hindama oma investeerimisplaanid. Nafta hinna kukkumise tõttu lükkavad isegi rikkad valitsused edasi oma kulutusi vähemtähtsatele projektidele.

MSCI Gulf indeks on kaotanud sel aastal peaaegu poole oma väärtusest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785