12. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pool Eesti Ehituse kvartalikasumist tuli Ukraina üksuste müügist

Eesti Ehituse puhaskasum langes III kvartalis võrreldes aastatagusega 78,9 miljonilt kroonilt 72,8 miljoni kroonini.

Ehituskontserni majandusaruande kohaselt tuli viimases kvartalis ligi pool (35,9 miljonit krooni)  puhaskasumistosaluste müügist tütar- ja sidusfirmades. Eesti Ehituse juhatuse esimehe Jaano Vink tõdes, et tütar- ja sidusettevõtte müügist tulenev kasum on enamaltjaolt pärit Ukrainast . "Finantstulu kolmandas kvartalis tütar- ja sidusettevõtete müügist tuleb peamiselt VI Center, European House ja Baltic Development (leping sõlmiti aprillis, kuid raamatupidamislikult tulu kajastus kolmandas kvartalis osaliselt) osaluste müügist, kuid need summad on selgelt alla 50 miljonit krooni. Ettevõtte kolmanda kvartali aruande kohaselt sõlmis Eesti Ehituse tütarfirma OÜ Eurocon ettevõtteosa ostu-müügi lepingu, millega võõrandati 8 protsendine osalus Ukraina kinnisvaraarenduse ettevõttes TOV V.I. Center. Tehingujärgselt on OÜ Eurocon osalus ettevõttes TOV V.I. Center 28%.Juunis sõlmis aga Eesti Ehituse tütarettevõtja Eurocon Ukraine TOV aktsiate müügilepingu, mille kohaselt oli ta kohustatud maha müüma oma 10% suurune finantsinvesteering Ukraina äriühingus TOV European House. 30. septembriks olid müügilepingu kõik tingimused täidetud ning Eesti Ehitus oma osaluse maha müünud.

Jaano Vingi sõnul ei tule kõik Ukrainast teenitud kasum otse Eesti Ehituse aktsionäridele. "Näiteks Eurocon OÜ-s, kes kontserni Ukraina tegevust haldab, on Eesti Ehitusele kuuluv osa 63% - see tähendab et tütarettevõtete müügist saadud kasumist kuuluks emaettevõtte aktsionäridele 63%. Kontserni struktuuri mööda alla minnes on seal vähemusosanikke veel, kellega emaettevõtte aktsionärid peavad finantstulu „jagama“.

Eesti Ehituse emaettevõtte omanikele kuuluv kolmanda kvartali kasum ulatus 51,2 miljoni kroonini, mida on ligi 30% vähem kui aasta eest. Ehitusfirma müügimaht kasvas viimases kvartalis 14% ning ulatus 1,10 miljardi kroonini.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785