12. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Ehitus duubeldas juhtkonna töötasud

Kui Eesti Ehituse üldine palgakulu kasvas  eelmise aastaga võrreldes viiendiku võrra, siis juhtkonna töötasu kerkis ligi kaks korda.

Eesti Ehituse 9 kuu seisuga moodustasid tööjõukulud 363,7 miljonit krooni, mida on 22% rohkem kui 2007 võrreldavas perioodis, selgub ettevõtte 9 kuu aruandest.

2008. aasta 9 kuu seisuga on kontserni nõukogu liikmetele arvestatud tasusid üle miljoni ning juhatuse liikmetele 13,5 miljonit krooni. 2007 III kvartali seisuga oli nõukogu ja juhatuse liikmetele arvestatud tasusid  vastavalt 810 tuhat krooni ja 7,7 miljonit krooni.

Eelimse aasta 9 kuul oli tööjõukulud kokku 297,2 miljonit krooni. Tööjõukulude kasv on tingitud peamiselt uute ettevõtete lisandumisega võrreldava perioodi suhtes, aga ka tulenevalt Kontserni töö tasustamise üldistest põhimõtetest. Samas on kontserni tööjõukulude kasv suhestatuna müügitulusse olnud tagasihoidlik.

2008. aasta 9 kuu seisuga olid tööjõukulud 12,4% müügitulust, mis on 1,2 protsendipunkti enam võrreldes aastatagusega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785