5. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalmistuparki risustavad garaažid lammutatakse

Seoses Kalamaja kalmistupargi rekonstrueerimisega lammutatakse endise kalmistu väravatorni vastas asuv peremehetuks tunnistatud  garaažihoone.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on Kalamaja kalmistupargi miljööd risustavate  garaažide lammutamine vältimatu osa kogu kalmistupargi rekonstrueerimistöödest. „Praeguste peremehetuks tunnistatud garaažide kohale rajatakse autoparkla kalmistupargi külastajatele,“ ütles Boroditš.

Endise kalmistu territooriumil asuva pargi rekonstrueerimisel säilitatakse projekti kohaselt kunagise Kalamaja kalmistu korrastatud kõrghaljastusega nostalgiline ja rahulik miljöö.

Pargi rekonstrueerimistööde projekteerija on AS K&H.  Kalamaja kalmistupargi rekonstrueerimistööde leping on sõlmitud AS-ga Terrat. Tööde esialgne lõpptähtaeg on 15. juuli 2009.

Linnavalitsuse korraldusega anti Põhja-Tallinnas peremehetuks tunnistatud endise Kalamaja kalmistu väravatorni vastas asuv garaažihoone (10 garaažiboksi ja 3 garaažiboksi vundamenti) Tallinna Kommunaalameti valitsemisele ja bilanssi. Kommunaalamet tellib garaažide lammutusprojekti, mis kooskõlastatakse Tallinna Kultuuriväärtuste Ametiga.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785