17. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia lennujaam avas Baltikumi pikima raja

17. oktoobril avati Riia rahvusvahelises lennujaamas lennurada, mis võib ilma mingite piiranguteta vastu võtta igas suuruses ja mis tahes liiki lennukeid.

See tähendab, et saavutatud on üks peamisi eeltingimusi, mille täitmisel võib lennujaama pidada väljapaistvaks Põhja-Euroopa lennutransiidikeskuseks.

 

RAS Riia Rahvusvahelise Lennujaama juhatuse esimees Krisjanis Peters nendib: „Lennuväli koos lennuradadega moodustab iga lennujaama selgroo. Meie uus maandumisväli tähendab Riia rahvusvahelisele lennujaamale uut algust.

Täna avame me maandumisvälja, mis on esmane eeltingimus selleks, et lennujaam saaks tulevikus korralikult toimida; juba järgmisel aastal alustame uue, sama olulise ülesandega – uue lennujaamahoone ehitamisega. Uus, 3200 meetri pikkune lennurada võimaldab Balti riikide inimestel jõuda veelgi enamatesse sihtkohtadesse ning muudab reisimise mugavamaks ja kiiremaks.

Lennurada on plaanikohaselt pikendatud 650 meetri võrra ja nüüd on selle kogupikkus 3200 meetrit.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785