16. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MAXIMA uued kauplused tõstsid käivet poole võrra

Üheksa kuu jooksul lisandus Eestisse kuus uut MAXIMA kauplust, lisaks avab Maxima tänavu veel kauplused Tallinnas Mustamäel ja Valgas, mis tõstis firma käievet poole võrra.

MAXIMA Eesti OÜ  tegevdirektori Margus Pärna sõnul on majanduskeskkond muutunud ning seetõttu avatakse tänavu vähem kauplusi kui mullu planeeriti.

 „Tänu paindlikule tegutsemisele ja väiksematele kuludele saame hoida hinnad madalal,” rääkis Pärn. „Tarbijaid toob üha enam Maximatesse ka meie suvel alustatud programm „Osta mõistlikult”, mille raames kasvas nii kampaaniakaupade arv kui allahindluste ulatus.”

Pärn ütles, et käibe kasvule andis olulise tõuke lisaks esimese MAXIMA XXX hüpermarketi avamine Pärnus. „Nüüd on ka Eesti tarbijatele võimalik näidata, et soodsad hinnad ei ole pelgalt väiksemate odavpoodide pärusmaa,” lisas ta.

Lisaks kiirele laienemisele jätkub teenuste kvaliteedi tõstmine, milleks korraldatakse töötajatele nii müügi- kui keelekursusi.

Balti riikides ja Bulgaarias kasvas MAXIMA Grupi kontserni esimese üheksa kuu käive tänavu võrreldes mulluse aastaga 29% protsenti, ulatudes 33,1 miljardi kroonini. 

MAXIMA  Grupi peadirektori  Gintaras Marcinkeviciuse sõnul näitab majandusseis, et aasta keskel korraldatud tarbijaküsitlused, mis kinnitasid tarbimise vähenemist, on nüüdseks õigeteks osutunud. „Analüüs näitab, et tarbijad on oma ostukäitumist muutnud kõigis Balti riikides,” ütles Marcinkevicius.

Ta lisas, et majanduslanguse mõju vähendamiseks nii tarbijatele kui kauplusketile on MAXIMA Grupp vaadanud üle oma investeerimisplaanid. „Avame plaanitust vähem kauplusi ja muudame ettevõtte struktuuri. Tarbijatele pakume aga uusi efektiivseid ostuprogramme, mille raames saavad meie kliendid tänu soodsamatele pakkumistele hoida oma elukvaliteedis kaotamata raha kokku,” sõnas Marcinkevicius.

Balti riikide suurimal jaemüügiketil MAXIMA on tänase seisuga 430 kauplust. Neist 232 töötab Leedus, 125 Lätis, 49 Eestis ja 24 Bulgaarias. Kõikides riikides töötab kokku üle 25 000 töötaja.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785