15. oktoober 2008

Töö ostmine viib pankrotti

Harju Ehituse juht Aare Neudorf ütles ehitusuudised.net-le, et kui firma äriplaan on üles ehitatud nn töö ostmisele, lõppeb see varem või hiljem ühte moodi – pankrotiga.

"Sellises olukorras peab keegi maksma peale: peatöövõtja, alltöövõtjad, materjalitootjad või heldib tellija ja tasub tegelikud kulud. Võib ju ehitada ka hoopis teistsuguse maja kui tellitud," märkis ta.

Neudorfi sõnul on turul samal hinnatasemel pakkujaid küll ja küll: "Iga firma teeb oma otsused võimaluste piires. Võib ju elada jaotamata kasumist kuni selle lõppemiseni, aktsionärid võivad raha juurde panna ja äkki saab laenatagi kuskilt. Üritame allapoole firma valuläve mitte liikuda. Kui enam kuidagi ei saa, siis on enne pankrotti veel mitu võimalust: müük, liitumine vapramaga, likvideerimine," märkis ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688