15. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töö ostmine viib pankrotti

Harju Ehituse juht Aare Neudorf ütles ehitusuudised.net-le, et kui firma äriplaan on üles ehitatud nn töö ostmisele, lõppeb see varem või hiljem ühte moodi – pankrotiga.

"Sellises olukorras peab keegi maksma peale: peatöövõtja, alltöövõtjad, materjalitootjad või heldib tellija ja tasub tegelikud kulud. Võib ju ehitada ka hoopis teistsuguse maja kui tellitud," märkis ta.

Neudorfi sõnul on turul samal hinnatasemel pakkujaid küll ja küll: "Iga firma teeb oma otsused võimaluste piires. Võib ju elada jaotamata kasumist kuni selle lõppemiseni, aktsionärid võivad raha juurde panna ja äkki saab laenatagi kuskilt. Üritame allapoole firma valuläve mitte liikuda. Kui enam kuidagi ei saa, siis on enne pankrotti veel mitu võimalust: müük, liitumine vapramaga, likvideerimine," märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785