14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spetsialist: oleme ostjate turul

Kinnisvaraspetsialist Tõnu Schlif ütles ehitusuudised.net-le, et oleme praegu ja tulevikus ostja turul kus pakkumist on palju ning need kel ostujõudu jagub, saavad valida.

"Miks peaks keegi sellisel turul soovima oma kodu osta kuskil äärealal asuvale ehitusplatsile, kus ulub tuul ja pritsib sopp?"

Ta märkis, et on rumal loota, et hästi ehitatud ja läbimõeldud arenduspiirkondades kukub hind veel oluliselt, kukub isegi alla ehitushinna.

"Oletame, et mingi suurepärane arendusprojekt jõuab seoses laenureeglite jms negatiivse koosmõju tõttu pankrotini. Oletame, et müümata on 100 korterit. Panga ehk võlausaldaja soov on saada oma raha tagasi, mitte tegeleda kinnisvara müügiga. See tähendab, et leitakse hästi kapitaliseeritud huvilised, kes ostavad ära kogu projekti ning jätkavad sellega, ilma et lõpptarbija sellest oluliselt aru saaks," osutas ta.

Seega kasumi pankrotipesast teenib tõenäoliselt keegi teine aga mitte lõpptarbija.

"Inimesed ei viitsi, ei oska või ei taha oma peaga mõelda, seega on lihtne asuda mõnda leeri. Lisaks sellele me kõik teame ju, et halb uudis müüb rohkem kui hea. Nii juhtubki, et osad korrutavad ajakirjanduse sabas kuidas varsti saab kortereid peaaegu tasuta? Kahju neist inimestest, kes seda aega oma Mustamäe, Lasnamäe või Õismäe nõukogudeaegses 3-toalises korteris kahe leibkonnaga viiekesi elades ootama jäävad," märkis ta. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785