Pangad muutuvad üha konservatiivsemaks

Vastab tõele, et pangad on muutunud konservatiivsemaks laenu andmisel. Jälgime, et väljaanatavad laenud on korralikult tagatud ka lühiajaliste hinnakõikumiste vastu kinnisvaraturul, ütles Swedbanki eluaseme finantseerimise osakonna juht Aet Altroff Äripäevale.

"Seetõttu näeme üldjuhul hea omafinansteeringu tasemena 30%, varemalt oli 10%. Kui kliendil seda ei ole, sobivad ka lisatagatised. Lisatagatise puhul pank üldjuhul omafinantseeringut ei küsi," märkis ta.

Ta lisas, et jälgivad tähelepanelikult, et klientidele jääks peale laenumaksete tasumist piisaval hulgal raha kätte. Vaadates muude kulutuste kasvu kliendi rahakotis, oleme tõstnud minimaalse sissetuleku piiri. Üksiklaenaja puhul on 10 000 krooni senise 7000 krooni asemel ning kahe laenutaotleja puhul on läveks 15 000 krooni senise 10 000 krooni asemel. Laenu tagasimakse periood on kuni 30 aastat, varasemalt oli 40 aastat.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed