13. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pangad muutuvad üha konservatiivsemaks

Vastab tõele, et pangad on muutunud konservatiivsemaks laenu andmisel. Jälgime, et väljaanatavad laenud on korralikult tagatud ka lühiajaliste hinnakõikumiste vastu kinnisvaraturul, ütles Swedbanki eluaseme finantseerimise osakonna juht Aet Altroff Äripäevale.

"Seetõttu näeme üldjuhul hea omafinansteeringu tasemena 30%, varemalt oli 10%. Kui kliendil seda ei ole, sobivad ka lisatagatised. Lisatagatise puhul pank üldjuhul omafinantseeringut ei küsi," märkis ta.

Ta lisas, et jälgivad tähelepanelikult, et klientidele jääks peale laenumaksete tasumist piisaval hulgal raha kätte. Vaadates muude kulutuste kasvu kliendi rahakotis, oleme tõstnud minimaalse sissetuleku piiri. Üksiklaenaja puhul on 10 000 krooni senise 7000 krooni asemel ning kahe laenutaotleja puhul on läveks 15 000 krooni senise 10 000 krooni asemel. Laenu tagasimakse periood on kuni 30 aastat, varasemalt oli 40 aastat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785