8. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pangale võlgu jäänud Pioneeri kinnistu müügis

Kohtutäitur müüb enampakkumisel ASile Pioneer kuuluvat tootmismaad koos hoonetega Tallinnas Suur-Sõjamäe tn 27b. Enampakkumine toimub Hansapanga nõudel.

Üheksa rendilepinguga kinnistu alghind on 60 miljonit krooni, avaldas Tallinna kohtutäitur Kaire Põlts müügikuulutuses. Kinnistu pindala ulatub 54321 ruutmeetrini. Sellel asuvad administratiivhoone ja pressvormitsehhid, gaasiballoonide ladu ning söökla.

Kohtutäitur keelas kinnistu käsutamise 12. augustil. Hansapanga kasuks on kinnistule seatud kaks 13 miljoni kroonist ja Nordea panga kasuks üks 25,5 miljoni kroonine hüpoteek. Laenud on võetud 2006. aasta lõpus ning 2007.

Enampakkumine toimub 3. novembril. Krediidiinfo andmetel on Pioneer võlgu nii pangalaenu tagasimakseid kui liisingumakseid. Esimesed maksehäired ilmusid registrisse tänavu märtsis.

Lisaks pangavõlale võlgneb Pioneer ka inkassofirmade Intrum Justitia ja Incure Inkasso klientidele, Nuia PMT ASile ning Baltic Bolt OÜ-le. Riigimakse on firma võlgu rohkem kui 1,9 miljoni krooni

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785