8. oktoober 2008
Jaga lugu:

Merko vaidlustas

Täna esitas AS Merko Ehitus kaebused Tallinna Ringkonnakohtule, milles taotleb Kukruse riigihanke asjas Riigihangete Ameti vaidlustuskomisjoni 2. oktoobri otsuste tühistamist ning esialgset õiguskaitset.

Kukruse-Jõhvi maanteelõigu rekonstrueerimise riigihankel kvalifitseerituks tunnistatud AS Merko Ehitus on pakkumise teinud samanimelise eelkäija õigusjärglane ning astus hankemenetluses eelkäija asemele.

Samuti on AS Merko Ehitus õigustatud kasutama eelkäija referentse, sh tugineda endise AS Merko Ehitus (tänane AS Järvevana) jagunemiseelsetele finantsnäitajatele ning töökogemusele. Apellatsioonkaebustes juhitakse tähelepanu vaidlustuskomisjoni otsuse sisulistele vastuoludele ning põhimõttelistele vastuoludele Eesti ja Euroopa Liidu õiguspõhimõtetega.

Esialgse õiguskaitse korras taotletakse vaidlustuskomisjoni  otsuse täitmise peatamist, et ei oleks põhjust kogu hankemenetlust seisata.

„Riigihangete eesmärgiks on hankija ning  maksumaksja jaoks parima pakkumise saavutamine, läbi konkurentsi soodustamise ja kõigi osalejate võrdse kohtlemise. Merko Ehituse kõrvaldamine hankest töötab nendele eesmärkidele risti vastu, ning ilmselt  ei nõustuks ka ükski tänastest vaidlustajatest, kui neid peetaks turul uustulnukaks lihtsalt seepärast, et nende registrinumber on muutunud. Tervel konkurentsil on edasiviiv jõud,“ kommenteeris Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben.

Kukruse-Jõhvi maanteelõigu rekonstrueerimise hankes tegi As Merko Ehitus soodsaima pakkumise, olles kaebuse esitanud  AS Talter  ja As Eesti Ehitus vastavalt 50 ja 170 miljonit krooni odavam.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt