3. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vink: Merko väljajätmine oli nii sisuliselt kui juriidiliselt korrekte

Eesti Ehituse tegevjuht Jaano Vink vastas ehitusuudised.net küsimusele - kas Merko eemalejätmine on ka sisuliselt õige samm või on tegu juriidiliselt korrektse otsusega? - et see oli õige sisuliselt ja juriidiliselt.

"Mina olen seisukohal, et seaduses sätestatud protseduuri kohaselt tehtud kaalutletud otsus on nii sisuliselt kui ka juriidiliselt korrektne," ütles Vink.

Ta selgitas, et riigihangete seaduse üks olulisimaid põhimõtteid on muuhulgas pakkumises osalejate võrdne kohtlemine. Et seda printsiipi jälgida tuleb pakkujatel täita mitmeid kvalifitseerimise tingimusi. Nimetatud tingimused peavad olema kõigile pakkujatele ühtmoodi täitmiseks, et tagada võrdseid võimalusi. "See printsiip on väga olulise sisuga, mille täitmist aga saab jälgida üksnes korrektselt - nii sisuliselt, kui juriidiliselt -vormistatud pakkumise dokumentide alusel. Reeglid on kõigile ühesugused ja neid teavad tegelikult kõik, kes riigihangetel pakkumisi esitavad," rõhutas Vink.

Ta lisas veel, et pakkujad ise ei saa kuidagi hinnata teiste pakkumiste sisu ja juriidilist korrektsust. Juhul kui selleks tundub olevat kahtlusi, on ainuke seaduslik viis pöörduda vaidlustusega riigihangete ameti poole, kus siis vastav komisjon peab pärast asjaoludega tutvumist õigust mõistma. Otsusega mittenõustumisel on võimalus pöörduda edasi kohtusse. Mainitud protsess on igapäevane ja normaalne ning toimib juba aastaid.

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785