2. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krundid Peipsi põhjakaldal odavnesid 25%

Arvestades Eestis pidurdunud majanduskasvu kinnisvara- ja ehitussektoris, otsustas Peipus OÜ pakkuda täiendavat stiimulit kinnisvarasse investeerimiseks. Selleks langetas ettevõte Alajõe küla naabruses asuval Päikese arendusel kahe krundi hindu 25 protsendi võrra.

 

„Tuleb tunnistada, et inimeste ostuvõime on langenud tänu majanduskasvu pidurdumisele ja kõrgele inflatsioonile. Maailmas toimuv on muutnud nad väga ettevaatlikuks ja nad julge enam nii hoogsalt kinnisvarasse investeerida kui veel paar aasta tagasi,” ütles OÜ Peipus juhataja Vadim Ivanov.

Ivanovi sõnul on hinna langetamise eesmärgiks mitte niivõrd kruntide iga hinna eest müümine, vaid inimeste ostusoovide ja -valmiduse testimine. „Kui keegi ei tunne huvi odavate kruntide vastu, siis tähendab see, et lisaks rahale puudub neil ka huvi kasulikult kinnisvarasse investeerida.”

Täna küsitakse Peipsi järve kaldal, Kauksi-Vasknarva maantee ääres ja Alajõe küla territooriumil asuva iga ruutmeetri eest sõltuvalt krundi asukohast 320 ja 350 krooni. Uus - 25 protsenti odavam hind - langetab hinna aga 240 ja 262 kroonile ruutmeeti eest.

Päikese kinnisvaraarendus asub Tallinnast 170 km, Jõhvist 45 km ja Tartust 110 km kaugusel. Hinna sees on kommunikatsioonide - kruusateede, elektriliinide (3x10 A) ja tänavavalgustuse rajamine ning veevarustuse toomine krundi piirile. Hinnad sisaldavad käibemaksu (18%).

Krundile on lubatud ehitada kuni kaks hoonet, millest üks elamu ja teine abihoone. Elamute vaheline kaugus peab olema vähemalt 10 meetrit. Kauni männimetsaga ümbritsetud ala Peipsi järve kaldal on tervislik ja sobib hästi nii puhkamiseks kui ka sportimiseks. Kinnistu juurde kuulub ka 150 m pikkune liivane rannariba.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785