Postimaja alghind sai plaanitust 72 mln suurem

Eesti Posti Postimaja enampakkumise
alghinnaks määratud 200 mln kr on pea kaks korda suurem summast, mis algselt
plaaniti.

Eesti Posti turundusjuhi Kaido Padari sõnul muutus hind ümberhindamise käigus. Küsimusele, kas kinnistul on ehk juba ka potentsiaalne ostja olemas, vastas Padar, et pärast juulikuus ilmunud teadet võttis temaga ühendust nii umbes kolmkümmend asjast huvitatud ettevõtet. „Helistajaid oli nii väga tuntud ettevõtetest kui ka tundmatutest. Samuti ei olnud helistajaks vaid eesti keelt kõnelevad inimesed, vaid ka inglise- ja venekeelseid helistajaid."

Padari sõnul ei ole neil kinnistu müügiga kiiret, siit ka pikk enampakkumisperiood, mille tähtaeg on veebruaris. „ Enampakkumiste tähtaeg on pikk seetõttu, et viime enampakkumise läbi rahvusvahelise avaliku läbirääkimise teel. See tähendab, et pakkumisi ootame ka väljaspool Eestit tegutsevatelt ettevõtetelt,“ rääkis Padar.

Küsimusele, kas omaniku vahetades hoone ka edaspidi püsti jääb, ei osanud Padar ühtset vastust anda. „Eesti Posti näol ei ole tegemist ei ehitus- ega kinnisvara-, vaid teenindusettevõttega. Maja vajab investeeringuid, mida meil ei ole,“ sõnas turundusjuht.

Suve hakul teatas Eesti Posti nõukogu, et andis ettevõtte juhatusele käsu valmistada müügiks ette Tallinna kesklinnas vägagi magusal krundil asuv kinnistu aadressiga Narva mnt 1. Toona pakuti, et eeldavaks kinnistu alghinnaks võiks kujuneda 128 miljonit krooni. Täna teatas Eesti Post, et kõne all oleva kinnistu võõrandamist alustati. Tegemist on rahvusvahelise avaliku enampakkumisega ning kinnistu hinnaks kujunes 72 miljonit krooni rohkem, kui varasemalt ehk 200 miljonit.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed