28. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kommentaar: Turu aktiviseerumine sõltub pankadest

Mikro Kinnisvara maakler Pille-Triin Urb kirjutab ehitusuudised.net-le, et ega ostjad kuhugile kadunud ei ole - kahjuks jääb palju tehinguid vormistamata just selletõttu, et kliendid hindavad oma laenuvõimet üle.

See on asja üks pool. Teine küsimus on selles, et kas on turul on ikka piisavalt kvaliteetset kinnisvara. Enamik uusi ja täna realiseerimata kortereid on arendusprojektides, mis ehitatud just nn buumiajal ning nende asukohad, arhitektuursed lahendused, siseplaneeringud ja ka hinnatase ei kannata mitte mingit kriitikat.

Tänane ostja on tunduvalt nõudlikum, kui see, kes odava laenuga buumiajal ükskõik, mida ostis. Täna teatakse väga täpselt, mida tahetakse. Tihti, aga need müüki rippuma jäänud objektid lihtsalt ei vasta kaugeltki nendele kriteeriumitele. Kesklinna piirkonnas on kindlasti täna võimalik arendada väga kvaliteetset kinnisvara ja sellele tootele on olemas ka klientuur, õnneks on paar sellist projekti lähiajal ka tulemas.

Äärelinna piirkondades ja nn. magalarajoonides on nii palju müümata kortereid uskumatult kõrgete hindadega, et lähiajal ei näe ma küll mitte mingit põhjust, miks peaks neid veel juurde rajama, v.a. juhul, kui arendajad suudaksid välja tulla nn. säästuprojektidega, kus näiteks ruutmeetri hind ei ületaks 16 000 kr/ruutmeeter.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785