10. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haapsalus toimub enim tehinguid järelturu korteritega

Lõppev suvi on Haapsalu kinnisvaraturul olnud suhteliselt rahulik, tehingute arv on märgatavalt langenud. Samas on jätkuvalt tunda, et Haapsalu kui kvaliteetse ja hinnatud elukeskkonna populaarsus püsib ning Haapsalus tahetakse elada ja siia kolitakse mujaltki Eestist, kirjutas Postimees.

Kui möödunud aasta esimesel poolaastal tehti Haapsalus ligi 120 tehingut, siis selle aasta esimesel poolaastal pea poole vähem – 67 tehingut, ütles Arco Vara juht-maakler Kerli Nilp.

"Kinnisvara ostmisel on üheks suuremaks probleemiks rahastamine. Pahatihti jääb tehing ära omafinantseeringu puudumise tõttu või ei suudeta oma eelmist elukohta soovitud hinnaga ära müüa. Haapsalu elamispindade ostjate hulgast on peaaegu kadunud noored lastega pered, kes veel hiljuti suurema osa ostjaskonnast moodustasid. Päris suureks ostjate grupiks on juba mõnda aega mujalt Eestist pärit pensionipõlve pidavad inimesed, kel soov pensioniaeg turvalises Haapsalus veeta," rääkis Nilp.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785