10. september 2008

Haapsalus toimub enim tehinguid järelturu korteritega

Lõppev suvi on Haapsalu kinnisvaraturul olnud suhteliselt rahulik, tehingute arv on märgatavalt langenud. Samas on jätkuvalt tunda, et Haapsalu kui kvaliteetse ja hinnatud elukeskkonna populaarsus püsib ning Haapsalus tahetakse elada ja siia kolitakse mujaltki Eestist, kirjutas Postimees.

Kui möödunud aasta esimesel poolaastal tehti Haapsalus ligi 120 tehingut, siis selle aasta esimesel poolaastal pea poole vähem – 67 tehingut, ütles Arco Vara juht-maakler Kerli Nilp.

"Kinnisvara ostmisel on üheks suuremaks probleemiks rahastamine. Pahatihti jääb tehing ära omafinantseeringu puudumise tõttu või ei suudeta oma eelmist elukohta soovitud hinnaga ära müüa. Haapsalu elamispindade ostjate hulgast on peaaegu kadunud noored lastega pered, kes veel hiljuti suurema osa ostjaskonnast moodustasid. Päris suureks ostjate grupiks on juba mõnda aega mujalt Eestist pärit pensionipõlve pidavad inimesed, kel soov pensioniaeg turvalises Haapsalus veeta," rääkis Nilp.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688