3. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu kaubanduskeskused tülitsevad parkimismaja pärast

Pärnu kesklinnas seni tegutsenud Port Artur Grupp ja uut kaubamaja ehitav Pärnu Keskus jälgivad hoolikalt teineteise laienemisplaane ning vaatavad, et konkurent millegi vastu ei eksiks.

Port Artur Grupp tegi esmaspäeval linnavalitsusele ettepaneku tühistada Pärnu parkimismaja hoonestusõiguse leping ja kuulutada välja uus konkurss hoonestaja leidmiseks, sestvõitnud Pärnu Keskuse omanikega seotud Win Markets rikub hoonestusõiguse lepingu tingimusi, kirjutas Pärnu Postimees. Vaidlusi tekitavad nii parkimismajas lubatud äritegevuse maht kui parkimismaja sissepääsuvõimalused.

Valitsus andis 2004. aastal linnale Lai 7 krundi parkimismaja ehitamiseks, linnavalitsus aga lubas parkimismaja hoonestusõiguse konkurssi korraldades majast 5 protsenti äritegevuseks kasutada. Hoonestusõiguse konkursil osalesid nii Win Markets kui Port Artur Grupp, võitis Win Markets. Hoonestusõiguse lepingu järgi pidi Win Markets parkimismaja valmis saama selle aasta 30. juuniks, makstes iga ületatud päeva eest 25 000 krooni trahvi.

Projekteerimistingimustes sissepääsuvõimaluseks pakutud Aida 10 krundi ostis Port Artur Grupp ning Win Markets algatas Laialt tänavalt sissepääsu võimaldamiseks detailplaneeringu.Kehtiv planeering lubab parkimismaja ehitada 20 meetri kõrguse ja kuuekorruselise, Win Markets soovis 25 meetrit ja seitset korrust.

Kui linnavalitsus andis Win Marketsile 17. juulil kuuekorruselise parkimismaja ehitamiseks ehitusloa, vaidlustasid Port Artur Grupp ja Triple Invest selle kohtus ja palusid ehitamise vaidluste ajaks peatada. Kohtunik Aivar Koppel otsustas ehitusloa kehtivust mitte peatada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785