8. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mailis Reps: annetus polnud seotud haridusministeeriumiga

Tallinnas Lauteri 3 asunud maja müügiotsuse langetamise ajal haridus- ja teadusministri ametit pidanud Mailis Reps kinnitab, et maja müügil ja sellel, et ostjad Keskerakonda rahaliselt toetanud on, ei ole mingit seost.

Intervjuu Mailis Repsiga.

Kas valitsuskabinet arvestas hoone müüki panekul ka selle ajalooga?

Ma olen selle ajalooga kursis. Valitsuse istungil (kui otsustati hoone müüa - toim) seda juttu ei olnud. Nii palju ma mäletan, et korra oli mul telefonikõne Madis Habakukega teemal, kas hoone müük läheb avalikule enampakkumisele või kinnisele. Minu seisukoht oli, et läheb avalikule enampakkumisele. Kusjuures ta väga ei vaielnud sel teemal. Ainult natuke muretses, et äkki ta tõstetakse õppehoonest välja.

Igatahes tema oli maja põhihuviline?

Jah. Tema tahtis ühiselamutesse investeerida. Ta soovis, et see surra-murra hoone ümber saaks läbi.

Kas ta siis tõsimeeli rääkis ühiselamutest?

Jah. Tal oli plaanis sinna üsna palju investeerida.

Praegu aga menetletakse linnaplaneerimisametis plaani ehitata sinna korteritega ärihoone…

Ütleme nii, et siis on asjad muutunud. Tol hetkel käidi rääkimas õppehoone arendusest.

Kas Te seda ka teadsite, et Madis Habakuk toetas koos teiste hoone omanikega 2007. aasta valimiste ajal Keskerakonda?

Ei. Tõenäoliselt on need mingid teise ringi otsused. Ma usun, et Madis Habakukel polnud erilist põhjust mind ära rääkida. Vähemalt minuga ta küll kuidagi eraldi ei suhelnud. Muude teemade kohta peate küsima erakonna esimehe käest. /---/ Seda, et erinevad kinnisvarainimesed toetavad kahte suuremat erakonda, olen ennegi märganud. Aga mis kaalutustel, ei tea. Haridusministeeriumiga pole see seotud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785