26. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara saab taas uue juhatuse esimehe

Kinnisvarakontserni AS Arco Vara nõukogu kutsus tagasi ettevõtte senise juhatuse esimehe kohusetäitja Aare Tammemäe, juhatuse liikme Ahto Altjõe ja nimetas kontserni uueks juhatuse esimeheks Lembit Tampere.

Arco Vara finantsala eest vastutavaks uueks juhatuse liikmeks (CFO) nimetati senine ettevõtte investorsuhete ja corporate finance juht Heigo Metsoja, Lembit Tampere keskendub ettevõtte üldjuhtimisele, teatas ettevõte börsile.

Arco Vara teatel hakkavad Lembit Tampere ja Heigo Metsoja volitused kehtima 26. augustist, samal päeval lahkuvad Aare Tammemäe ja Ahto Altjõe Arco Vara juhatusest, samuti kutsutakse nad tagasi kõigist Arco Vara tütar- ja sidusettevõtete nõukogudest ning juhatustest. Arco Vara nõukogu esimehe Richard Tomingase sõnul on Lembit Tampere tugev spetsialist ja hea juht, kes tunneb hästi nii kinnisvara valdkonda kui ka sellega seonduvat. „Seetõttu otsustaski ettevõtte nõukogu anda talle võimaluse ennast tõestada ja ettevõtet edasi viia,” sõnas Tomingas, lisades, et ettevõte jätkab senist konservatiivset arengustrateegiat.

Aare Tammemäe lisas, et lahkub ettevõttest erineva nägemuse tõttu ettevõtte juhtimisest.

Lembit Tampere on viimasel viiel aastal juhtinud Austria päritolu investeerimisettevõtte ECE Capital OÜ tegevust Balti riikides, muuhulgas osalenud mitmete kinnisvara- ja energeetikaprojektide arenduse ning müügitehingute korraldamisel Eestis, Lätis ja Leedus. Tampere on 1997-2004töötanud Eesti Ühispangas (SEB Pank) Corporate Finance divisjonis projektijuhina ja aastatel 2004-2005 SBM Pangas korporatiivpanganduse direktorina. Tampere on omandanud bakalaureusekraadi 1997 aastal ConcordiaRahvusvahelises Ülikoolis Eestis ja Lakeland Colleges Wisconsis, Ameerika Ühendriikides.

Tampere lahkub Austria investeerimisfirma ECE European City Estates AG tütarfirma ECE Capital OÜ juhatuse liikme kohalt lähinädalatel peale formaalsuste täitmist.

Heigo Metsoja on viimased kolm aastat töötanud Arco Varas corporate finance ja investorsuhete juhina.

Lembit Tampere sõnul on Arco Vara Eesti ja Balti kinnisvaraturul äärmiselt tugev kaubamärk. „Otsus võtta vastu Arco Vara nõukogu pakkumine ei sündinud kergelt. Võimalus olla nii tugeva ja suure meeskonna osa avaneb harva ning teadmine, et ettevõtte näol on tegemist ühe tegusama ja aktiivsema turuosalisega terves Baltikumis sai otsuse langetamisel määravaks. Soovin alustada operatiivselt, tutvuda meeskonna ja kontserni ettevõtetega ning kujundada põhimõtted strateegia suunamiseks,” lisas Tampere.

Arco Vara nõukogu esimehe Richard Tomingase sõnul tänab Arco Vara Aare Tammemäed, et ta nõustus vastu võtma Arco Vara juhatuse esimehe kt rolli ettevõttele väga keerulistes oludes möödunud aasta detsembris.

Lembit Tamperel pole ühtegi Arco Vara AS-i aktsiat, Heigo Metsojal on 46 500 aktsiat.

Lembit Tampere CV

Haridus

1997 Lakeland College, Wisconsin, AmeerikaÜhendriigid.Rahvusvahelineärijuhtimine1993 - 1997 Concordia RahvusvahelineÜlikoolEestis, Bakalaureuseõpe,RahvusvahelineÄrijuhtimineTöökogemus2003 - 2008 ECE Capital OÜ, juhatuseliige.2004 - 2005 SBM Pank AS, korporatiivpangandusedirektor.1997 - 2004 EestiÜhispank AS, Corporate Finance divisjoni projektijuht.

Heigo Metsoja CV

Haridus:

2002 - EBS, EMBA (majandus- ja finantsarvestus), omandamisel1995-1999: EBS, BBA (raha ja pangandus)

Töökogemus:

2007.02 - Nõukogu liige, AS Tallinna Olümpiaspordikeskus2007.02 - Nõukogu liige, Arco Investeeringute AS2007.07 - Investorsuhete juht, Arco Vara AS2005.05 - Head of Corporate Finance, Arco Vara AS2003.09 - 2005.05: Juhatuse esimees, Finantsdirektor, AS Eesti EineEttevõtte saneerimine2001.12 - 2003.09: Krediidianalüütik äri poole peal, AS Hansapank1999.12 - 2001.12: Finantsanalüütik, Fortum Energia AS

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785