11. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arakate uus kinnisvarafirma ostis Võrus kaubandushoone

Eesti ettevõtjate hiljuti asutatud ja Viljar Arakase juhitav kinnisvarainvesteeringute firma EfTEN Capital ostis esimese investeeringuna Võrus asuva K-Rauta ehitusmaterjalide poe hoone.

Ettevõtte juhi Viljar Arakase sõnul otsivad investorid uusi sobilikke investeerimisobjekte, teatas EfTEN Capital.

„Loodetavasti saadab see tehing Eesti turule signaali, et heade objektide postiindeks ei pea tingimata algama ühega ja et me oleme avatud kõikjal Eestis paiknevatele rahavooga ärikinnisvara pakkumistele,“ ütles Arakas.

Olari Taal, Hannes Tamjärv, Peeter Mänd, Arti Arakas, Jaan Pillesaar ja Olav Miil asutasid EfTEN Capitali mais, nimetades esialgseks ettevõtte omakapitali investeeringute mahuks 300 miljonit krooni. Ettevõtte teatel ollakse huvitatud investeerimisest hästi töötavasse ja lepingutega kaetud ärikinnisvarasse, nagu bürood, laohooned, kaubanduspinnad ja hotellid. „Meil on tugev usk siinsesse ärikeskkonda pikas perspektiivis, ning ärikinnisvara on selle lahutamatu osa,” ütles Arakas siis.

Käesoleva aasta aprillis valminud Võru K-Rauta hoone arendaja ja ehitaja Semuehitus on Arakase hinnangul teinud väga head tööd ning tõusnud sellega kohapeal suurimaks ja tunnustatuimaks ehitusfirmaks, kes osutus ka konstruktiivseks äripartneriks. „Hoone operaatori AS Rautakesko usaldusväärsust ja head mainet rentnikuna on raske üle hinnata, mistõttu läks esimese investeeringu tegemine EfTENile lihtsalt,“ lisas Arakas.

Tehingut finantseeris DnB NORD Pank, mille juhataja Hans Pajoma sõnul on pank vaatamata rahulikumale majanduskasvule ning jahtunud kinnisvaraturule jätkuvalt valmis finantseerima häid äriprojekte ja seda ka kinnisvara valdkonnas. „Antud tehingu kontseptsioon on väga korralik ning EfTENi näol on tegemist soliidse ja professionaalse kliendiga,” kommenteeris Pajoma.

EfTEN Capitali asutajateks on Hoiupanga ülesehitaja Olari Taal, Arco Vara asutaja Arti Arakas, puidutöötlusfirma Sylvesteri üks asutajaid Peeter Mänd, kinnisvaraettevõtja Olav Miil, tarkvarafirma Helmes looja Jaan Pillesaar ja Hansapanga üks asutajatest Hannes Tamjärv, kes on ka EfTEN Capitali nõukogu esimees. EfTEN Capitali juhatuse esimees on varem Arco Vara juhatuse esimehena töötanud Viljar Arakas. Aktsiaselts hakkab juhtimislepingu alusel juhtima samaaegselt asutatud EfTEN Kinnisvara AS investeeringuid, mis hakkab haldama erinevaid soetatavaid kinnisvaraobjekte.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785