4. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaratehingud -38%

Kinnisvaratehingute maht kahanes teises kvartalis aastavõrdluses 38 protsenti.

Maa-ameti andmetel sooritati tänavu teises kvartalis Eestis kinnisvaratehinguid 11,746 miljardi krooni väärtuses; aasta tagasi samal ajal tehti kinnisvaratehinguid 7,18 miljardi krooni võrra rohkem ehk 18,926 miljardi krooni eest.

Kokku tehti 2008. aasta teises kvartalis 14 061 kinnisvaratehingut, tehingute kogupindala ulatus 34 770 hektarini. Aasta tagasi samal ajal olid vastavad arvud 17 061 ja 29 170.

Tänavuse aasta esimese kvartaliga võrreldes, mil tehinguid tehti 10,7 miljardi krooni eest, oli kinnisvaratehingute rahaline maht tänavu teises kvartalis aga pisut üle miljardi krooni võrra suurem.

Selle aasta esimeses kvartalis sooritati 12 903 kinnisvaratehingut, tehingute kogupindala ulatus 23 004 hektarini.

Nagu tavaks, sooritati ka teises kvartalis üle kolmandiku Eesti kinnisvaratehingutest Harjumaal – 5752. Rahaliselt aga ulatus Harjumaal sooritatud kinnisvaratehingute maht pooleni tehingute kogumahust - 7,3 miljardi kroonini.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785