7. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus puudus A+ klassi büroodest

Taaralinnas on piisavalt saadaval A-klassi pindu ning ka lai valik B- ja C-klassi vanemaid büroopindu, samas on raske leida kesklinna A+ klassiga vabu bürooruume, kirjutas BREM Kinnisvarabüroo tegevjuht Anti Purre Äripäeva lisas Kinnisvara.

Tartu turule lisandub tänavu hinnanguliselt 30 000 ruutmeetrit uusi büroopindu. Suurim valmiv A-klassi pind on Turu ja Sõbra tänava nurgale kerkiv Turu Ärimaja. Emajõe Ärikeskus on täis ning ainus tänavu lisanduv suurem esinduspind on ligi 5000ruutmeetrine pind Tasku kompleksis.

Tasku kontoripindade eelised on hea asukoht, lähedalasuvad teenindus- ja toitlustusasutused ning ka vaade Emajõele, lisaks valmiva Tasku moe- ja vabaajakeskuse ning Dorpati spaahotelli ja konverentsikeskuse vaheline sünergia.

Tartus on nõudlus väiksemate A+ klassi pindade järele ning suurematele kui 300ruutmeetristele kontoritele erilist tungi pole.

Peale tänavu suvel avatava Turu Ärimaja ja Tasku on kesklinnas valmimas ka Tartu hotelli juurdeehitus, kuhu on planeeritud tipptasemel büroopinnad.

Tartu hotelli juurdeehituse pluss on hea asukoht, miinusena võib tekkida aga probleeme parkimiskohtadega, mille olemasolu on nii töötajate kui ka klientide jaoks üks olulisemaid valikukriteeriumeid.

A+ klassi büroopindade üürihinnad jäävad Tartus 210-250 krooni vahemikku. Samas on Tartu äärelinnas võimalik kehvemaid pindu üürida isegi hinnaga alla 100 krooni ruutmeetri eest.

Tallinn saab tänavu juurde 90 000 ruutmeetrit uut büroopinda ning järgmisel aastal veel lisaks ligi 50 000 ruutmeetrit. Enamik büroohooneid rajatakse südalinnast väljapoole. Pealinna kesklinna on nii sel kui ka järgmisel aastal näha A+ pindade mõningast lisandumist.Enim on uusi A-klassi büroohooneid viimasel ajal kerkinud Mustamäe ja Kristiine piirkonda. Lisaks on suured pinnad valminud ka Ülemiste Citys.

Kõige suurema nõudlusega büroopinnad Tallinnas on A+ klassiga. Tänavu on oodata A+ klassi Scala City büroohoone lisandumist Tartu maantee äärde ning 2009. aasta alguses on Viru väljaku läheduses valmimas 5500ruutmeetrine Metro Plaza büroohoone. Tallinnas on A+ klassi pinna hind 240-340 krooni ruutmeeter.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785