7. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EKFL diskuteerib valdadega infrastruktuuri kulude jagamise üle

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) juhtkond on võtnud eesmärgi tekitada avatud diskussioon kinnisvaraettevõtjate ja kohalike omavalitsuste vahel ning jõuda ühele meelele infrastruktuuri rajamiskulude jaotamise.

Üheks tähtsamaks probleemiks on lasteaedade rajamine. Seaduse kohaselt peab omavalitsus kindlustama vähemalt ühe aasta vanusele lapsele lasteaiakoha. Valglinnastumisega seotud aktiivse kinnisvaraarenduse ja just noorema elanikkonna hoogsa kasvu tingimustes käib selline ülesanne enamusel omavalitsustel selgelt üle jõu. 26.juunil 2008.a. kohtusid EKFLi juhatuse liikmed ja administratsioon Rae vallaga.

EKFLi tegevdirektor Tõnis Rüütel ütles, et tegemist on esimese kohtumisega plaanitavas seerias. Püüame eelkõige üksteise muredest aru saada, lisas ta. Juhatuse esimehe Peep Soomani sõnul on vallajuhtidega kohtumise idee olnud EKFLi juhatuses arutusel juba mõnda aega.

EKFL-s on 46 liikmesfirmat. Juhatusse kuuluvad Peep Sooman Pindi Kinnisvarast, Risto Raus Simus Kinnisvarast, Swen Uusjärv BREIC-st, Mart Saa Rotermann Eestist ja Peep Vooro. Maaklerite Koja (EKMK) juhatusest on EKFLi juhatusse delegeeritud Aivar Sool ja EKFLi juhatusest EKMK juhatusse Swen Uusjärv.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785