31. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara sai esimesel poolaastal 20 miljonit kahjumit

Q Vara teatas just börsile, et kinnisvaraettevõte sai tänavu esimese kuue kuuga 41,8 miljoni kroonise müügikäibe juures 20,3 miljonit krooni kahjumit.

2007. aasta võrreldaval perioodil oli kinnisvarakontserni netokasum ligi 37 miljonitkrooni, mis sisaldas kinnisvarainvesteeringute ümberhindlusi mahus 73,5 miljonitkrooni.

Ettevõtte kulud tõmbusid kokku. Kui möödunud aasta samal perioodil tegi Q Vara väljaminekuid 79,8 miljoni krooni ulatuses, siis tänavu vaid 50,6 miljonit krooni. Ehitusmaht jäi mõlemal aastal enam-vähem samasse suurusjärku, 40 miljoni krooni kanti.

Kulud vähenesid ligi 52%, kiidab Q Vara, kuid võrdleb tänavuse esimese poolaasta 12 miljoni krooniseid kulusid mulluse keskmisepoolaasta kuluga, mis ulatus 25 miljonini.

Ettevõte lisas, et saadud lühi- ja pikaajaliste laenude ning emiteeritud võlakirjade maht oli 2008. aasta esimese poolaasta lõpus 435,5 miljonitkrooni. 2007. aasta samal perioodil oli laenude kogusumma 381,4 miljonitkrooni ja 2007. aasta lõpu seisuga 477,6 miljonitkrooni.

Laenude mahu suurenemine oli põhjustatud peamiselt arendusprojektide ehituslaenu jäägi suurenemisest, selgitas Q Vara. Aruandes toodud laenusummad ei sisalda Q Capitali 86 miljoni kroonist allutatud laenu,mis konverteeriti äsja omakapitaliks.

Kuue kuuga maksis Q Vara 14,5 miljonit krooniintressideks. Möödunud aasta samal perioodil kulus intresside maksmiseks17,3 miljonit krooni. Q Vara enda antud laenudelt teenis firma tänavu 2,7 miljonit krooni. Mullu oli vastav number alla miljoni krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785