Q Vara sai esimesel poolaastal 20 miljonit kahjumit

Q Vara teatas just börsile, et
kinnisvaraettevõte sai tänavu esimese kuue kuuga 41,8 miljoni kroonise
müügikäibe juures 20,3 miljonit krooni kahjumit.

2007. aasta võrreldaval perioodil oli kinnisvarakontserni netokasum ligi 37 miljonitkrooni, mis sisaldas kinnisvarainvesteeringute ümberhindlusi mahus 73,5 miljonitkrooni.

Ettevõtte kulud tõmbusid kokku. Kui möödunud aasta samal perioodil tegi Q Vara väljaminekuid 79,8 miljoni krooni ulatuses, siis tänavu vaid 50,6 miljonit krooni. Ehitusmaht jäi mõlemal aastal enam-vähem samasse suurusjärku, 40 miljoni krooni kanti.

Kulud vähenesid ligi 52%, kiidab Q Vara, kuid võrdleb tänavuse esimese poolaasta 12 miljoni krooniseid kulusid mulluse keskmisepoolaasta kuluga, mis ulatus 25 miljonini.

Ettevõte lisas, et saadud lühi- ja pikaajaliste laenude ning emiteeritud võlakirjade maht oli 2008. aasta esimese poolaasta lõpus 435,5 miljonitkrooni. 2007. aasta samal perioodil oli laenude kogusumma 381,4 miljonitkrooni ja 2007. aasta lõpu seisuga 477,6 miljonitkrooni.

Laenude mahu suurenemine oli põhjustatud peamiselt arendusprojektide ehituslaenu jäägi suurenemisest, selgitas Q Vara. Aruandes toodud laenusummad ei sisalda Q Capitali 86 miljoni kroonist allutatud laenu,mis konverteeriti äsja omakapitaliks.

Kuue kuuga maksis Q Vara 14,5 miljonit krooniintressideks. Möödunud aasta samal perioodil kulus intresside maksmiseks17,3 miljonit krooni. Q Vara enda antud laenudelt teenis firma tänavu 2,7 miljonit krooni. Mullu oli vastav number alla miljoni krooni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed