Q Vara kandis omakapitali suurendamise äriregistrisse

Kinnisvaraettevõte Q Vara teatas äsja
börsile, et äriregister konverteeris sõsarettevõttelt võetud laenu nende
omakapitali. Aktsiakapital ületas sellega 190 miljoni krooni piiri.

27. juulil kanti äriregistrisseQ Vara aktsiakapitali suurendamine 8 600 000 krooni võrra 190 111 000 kroonini, teatas ettevõte börsile. Aktsiakapitali suurendamine toimus 25. juunil sõlmitud Q Capitali jaQ Vara vahelise laenulepingu alusel, millega Q Capitali antud laen konverteeriti Q Varaomakapitaliks.

Vastavalt Q Vara aktsionäride SLProductionsi ja Marine Systemsi otsusele emiteerisQ Capital 860 000 uut aktsiat nimiväärtusega 10 krooni ja ülekursiga 90 krooni aktsia kohta ehk Q Vara aktsiakapital suurenes kokku 8 600 000 krooni võrra. Ülekurss suurenes 77 400 000 krooni võrra. Tehingu tulemusena omandas Q Capital 4,5% Q Vara aktsiakapitalist.

Kokku suurenes Q Vara omakapital pärast tehingute äriregistrisse kandmist86 miljoni krooni võrra ja sellega viiakse lõpule allutatud laenu omakapitaliks konverteerimise protsess. Pärast omakapitali suurendamist on Q Vara täitnud võlakirjaemissiooni tingimustes nõutud 30% suuruse omakapitali määra nõude, lisas Q Vara juhatuse esimees Meelis Šokman börsiteates.

Q Vara avaldab konsolideeritud poolaasta aruande hiljemalt 31. juuliks.

21. juulil kutsus Q Vara võlakirjainvestoreid hääletama järjekordse laenuomakapitaliks konverteerimise ja võlakirjaintressi tõstmise poolt. Hääletamisperiood lõpeb 3. augustil, kuid ostus loetakse vastuvõetuks, kui selle poolt on hääletanud võlakirjainvestorite enamus.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed