29. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara kandis omakapitali suurendamise äriregistrisse

Kinnisvaraettevõte Q Vara teatas äsja börsile, et äriregister konverteeris sõsarettevõttelt võetud laenu nende omakapitali. Aktsiakapital ületas sellega 190 miljoni krooni piiri.

27. juulil kanti äriregistrisseQ Vara aktsiakapitali suurendamine 8 600 000 krooni võrra 190 111 000 kroonini, teatas ettevõte börsile. Aktsiakapitali suurendamine toimus 25. juunil sõlmitud Q Capitali jaQ Vara vahelise laenulepingu alusel, millega Q Capitali antud laen konverteeriti Q Varaomakapitaliks.

Vastavalt Q Vara aktsionäride SLProductionsi ja Marine Systemsi otsusele emiteerisQ Capital 860 000 uut aktsiat nimiväärtusega 10 krooni ja ülekursiga 90 krooni aktsia kohta ehk Q Vara aktsiakapital suurenes kokku 8 600 000 krooni võrra. Ülekurss suurenes 77 400 000 krooni võrra. Tehingu tulemusena omandas Q Capital 4,5% Q Vara aktsiakapitalist.

Kokku suurenes Q Vara omakapital pärast tehingute äriregistrisse kandmist86 miljoni krooni võrra ja sellega viiakse lõpule allutatud laenu omakapitaliks konverteerimise protsess. Pärast omakapitali suurendamist on Q Vara täitnud võlakirjaemissiooni tingimustes nõutud 30% suuruse omakapitali määra nõude, lisas Q Vara juhatuse esimees Meelis Šokman börsiteates.

Q Vara avaldab konsolideeritud poolaasta aruande hiljemalt 31. juuliks.

21. juulil kutsus Q Vara võlakirjainvestoreid hääletama järjekordse laenuomakapitaliks konverteerimise ja võlakirjaintressi tõstmise poolt. Hääletamisperiood lõpeb 3. augustil, kuid ostus loetakse vastuvõetuks, kui selle poolt on hääletanud võlakirjainvestorite enamus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785