29. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara kandis omakapitali suurendamise äriregistrisse

Kinnisvaraettevõte Q Vara teatas äsja börsile, et äriregister konverteeris sõsarettevõttelt võetud laenu nende omakapitali. Aktsiakapital ületas sellega 190 miljoni krooni piiri.

27. juulil kanti äriregistrisseQ Vara aktsiakapitali suurendamine 8 600 000 krooni võrra 190 111 000 kroonini, teatas ettevõte börsile. Aktsiakapitali suurendamine toimus 25. juunil sõlmitud Q Capitali jaQ Vara vahelise laenulepingu alusel, millega Q Capitali antud laen konverteeriti Q Varaomakapitaliks.

Vastavalt Q Vara aktsionäride SLProductionsi ja Marine Systemsi otsusele emiteerisQ Capital 860 000 uut aktsiat nimiväärtusega 10 krooni ja ülekursiga 90 krooni aktsia kohta ehk Q Vara aktsiakapital suurenes kokku 8 600 000 krooni võrra. Ülekurss suurenes 77 400 000 krooni võrra. Tehingu tulemusena omandas Q Capital 4,5% Q Vara aktsiakapitalist.

Kokku suurenes Q Vara omakapital pärast tehingute äriregistrisse kandmist86 miljoni krooni võrra ja sellega viiakse lõpule allutatud laenu omakapitaliks konverteerimise protsess. Pärast omakapitali suurendamist on Q Vara täitnud võlakirjaemissiooni tingimustes nõutud 30% suuruse omakapitali määra nõude, lisas Q Vara juhatuse esimees Meelis Šokman börsiteates.

Q Vara avaldab konsolideeritud poolaasta aruande hiljemalt 31. juuliks.

21. juulil kutsus Q Vara võlakirjainvestoreid hääletama järjekordse laenuomakapitaliks konverteerimise ja võlakirjaintressi tõstmise poolt. Hääletamisperiood lõpeb 3. augustil, kuid ostus loetakse vastuvõetuks, kui selle poolt on hääletanud võlakirjainvestorite enamus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785