28. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsa & Herman Grupp ostis poole Raadiku arendusprojektist

Ehitusettevõtjate Jaanus Otsa ja Olaf Hermani kinnisvaraarenduse – ja investeerimisfirma Otsa & Herman Grupp ostis Vallikraavi Kinnisvara käest 50-protsendilise osaluse Raadiku elurajooni arendusprojekti juhtivas Raadiku Arenduse OÜ-s.

Vallikraavi Kinnisvara ühe omaniku Aivar Tuulbergi sõnul kaasati partnerid riskide maandamiseks. „Raadiku arendus on liiga suur projekt, et tänastes tingimustes seda üksi vedada. Nendel meestel on üks parimaid suurte projektide tegemise kogemusi ning kõrge krediidireiting. Eestis ei võeta iga päev 1,4 miljardit krooni laenu kinnisvaraprojekti jaoks ja selliste kohustuste teenindamisel on oluliselt meeldivam riske jagada,” ütles Tuulberg.

Jaanus Otsa sõnul ootab Eesti ehitusturgu ees paratamatu konsolideerumine. „Me oleme valinud tee, et teha koostegemine ja konsolideerumine kõigile osapooltele kasulikuks ning oleme avatud kõikidele lahendustele, et tööd saada. Rand & Tuulbergi ning Shermani meeskonna näol on meil usaldusväärsed ehitajad, kes tagavad projekti kvaliteedi ja tähtajad,” sõnas Otsa.

Raadiku Arendus rajab Tallinnas Lasnamäele Raadiku tn 8 kinnistule lähema kolme aasta jooksul 1155 korterit, mis antakse vastavalt lepingule Tallinna linnale 20-ks aastaks rendile. Leping on osa linna programmist „5000 eluaset Tallinnasse“, mille eesmärgiks on linna sundüürnike eluasemeprobleemide lahendamine. Projekti üheksa maja rajatakse etapiti – esimesed majad valmivad 2009. teise etapi majad 2010. ja viimased 2011. aastal.

Vallikraavi Kinnisvara omanikud on võrdsetes osades ettevõtjad Aivar Tuulberg ja Raivo Rand.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785