22. juuli 2008
Jaga lugu:

Olemar: haldustasude tõusu taga on miinimumpalk ja kütus

Kinnisvarahalduse teenust pakkuva ettevõte Olemar juhi Lauri Laatsi sõnul on teenuste kallinemise tega eelkõige miinimumpalga tõus ning kütuse pidev kallinemine.

Kinnisvarahalduse teenust pakkuv ettevõte Olemar on käesoleval aastal tõstnud klientidele pakutavat kompleks korrashoiu teenuse, mis sisaldab peale haldus ja hoolduse ka raamatupidamise, avarii- ning heakorrateenust, hinda kohati kuni 20% võrra.

Olemar juhi Lauri Laatsi sõnul on teenuste hinnatõusu taga miinimumpalga ning kütusehinna tõus. „Pidime tõstma eriti koristajatel ning majahoidjatel (miinimumpalga tõus), sellest tulenevalt tõusis ka kõige rohkem heakorrateenus, kohati kuni 20%,“ rääkis Laats, lisades, et kütusehinna kallinemise tõttu on mõnevõrra tõusnud ka tehnohoolduse ja avariiteenuste hinnad.

Kui aga üldine hinnatõus järgib jätkuvalt tõusutrendi, peavadLaatsi sõnul ka ettevõttedseda järgima.

„Mis puudutab kütte hinnatõusu, siis tulevikus näeme ette seda, et korterelamud lähevad üle teiste kütteliikide peale,“ rääkis mees tulevikuvisioonist.

„Väga hea näide on korterelamu aadressil Linnu tee 33, kus arendaja selle asemel, et ehitada katlamaja ning veega töötav keskküttesüsteem, paigaldas õhksoojuspumbad. Vaadates selle maja keskmise korteri (50m2) elektrikulu ning teise, tsentraalküttel maja keskmise korteri küttekulu, ilmnebet õhksoojuspumbal töötav maja on 20% ökonoomsem. Ja tulevikus veelgi rohkem,“ rääkis juht.

Laats märkis, et vaadates Venemaa praegust välispoliitikat on selge, et gaasi hind kallineb tuleval aastal veelgi.

„ Siin peaks tegelikult riik juba inimestele appi tulema ning samuti peaksid elamute omanikud mõtlema kuidas saada säästu kütte osas. Maju tuleb kindlasti soojustada ning uuendada küttesüsteemid,“ soovitas mees, lisades, et lõviosa eluasemekulude tõusust moodustab just tõus kütte osas.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt