16. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vallavanem: osa arendajaid on jätnud omapoolsed kohustused täitmata

Rae vallavanem Raivo Uukkivi sõnul on vallajuhtidel vaja arutada ühiselt, kuidas kaitsta elanikke hoolimatute kinnisvaraarendajate eest.

Rae Vallavalitsus kutsub Tallinna lähivaldade juhid augustikuus ümarlauale, et ühiselt arutada valdade ja kinnisvaraarendajate vastastikuste suhete korraldamist ja täitmise tagamist, teatas Rae vald.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab Rae vallas asuva Peetri küla elanike murest seoses kinnisavaraarendaja poolt tegemata töödega, mille tulemusel suuremate vihmade korral on asula sõiduteed ja inimeste hoovid vee all. See pole Rae vallas ainus selline arendusala, samuti räägib vallavanem Raivo Uukkivi, et Rae vald pole tõenäoliselt ainus omavalitsus, kes taoliste probleemidega silmitsi seisab.

"Kinnisavarabuumi käigus ehitati Tallinna lähiümbruses järsult ja tohutult palju. On arendajaid, kes on täitnud kõik detailplaneeringus ettenähtud ja arendajale kohustuseks pandud kohustused ja teostanud vajalikud tööd, nii nagu peab. On arendajaid, nagu Rae valla juhtumi puhul kõigile näha on, kes on jätnud omapoolsed kohustused täitmata ning enesele uue kodu ostnud pered on silmitsi tõsiste raskustega. Ümaralaua eesmärgiks oleks üheskoos teiste vallajuhtidega arutada, mida taoliste juhtumite puhul teha ning kuidas oma vallaelanikele tulevikus suurem kindlustunne tagada,"lausus Uukkivi.

Rae valla juhtkond kohtus hiljuti ka Eesti Kinnisvarafirmade Liidu esindajatega ning ühisel kohtumisel tõdeti, et omavalitsuste ja kinnisvaraarendajate koostööle tuleb enam tähelepanu juhtida. Rae vald soovib kokku kutsutud vallajuhtide ümarlaua, algatada protsessi, mis annaks tulemuseks selged ühised põhimõtted, kuidas tulevikus kinnisvaraarendajate ja omavalitsuse suhteid paremini reguleerida ning tagada valdades jätkusuutlik areng ning koduostjatele suurema kindlustunde.

Seoses kinnisvaraturu paigalseisuga näeb Rae Vallavalitsus võimalust panna tulevikuks paika selgemad ühispõhimõtted. "Kinnisvaraturul on aeg üldises majanduskeskkonnas toimuva tõttu maha võetud. Kutsume oma kolleege kasutama seda võimalust aruteludeks, milliste põhimõtete alusel edasi minna. Tormilise arenguga seisid vallad silmitsi suhteliselt ootamatult. Selge on aga see, et kunagi pöördub ka Eesti majandus taas tõusule ning selleks ajaks oleks kõigile parem kui omavalitsused oleksid kinnisvaraarendusest tingitud väljakutsele vastamiseks paremini valmis. Kahjuks riik ei ole selles küsimuses absoluutselt reageerinud, et küsimust lahendada seaduse tasemel," ütles Uukkivi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785