10. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harku vald: Artig vassis korterite arvuga

Tallinna halduskohtusjättiseilsel istungil jõusse Artig Kinnisvarale Harku valla poolt tehtud ettekirjutuse,milles vald möönis, etettevõte vassis dokumentides uusarendusse tulevatekorterite arvuga.

Samas tegi kohus pooltele ettepaneku otsida kompromisslahendust ja esitada see kohtule selle aasta septembriks.

Artig kaebas Harku valla kohtusse seoses Rannamõisa külla ehitatud korteritega, mille ehitusprojektile ja valla ehitusloale mittevastavuse kohta vald ettekirjutuse tegi.

Valla avalike suhete juhi Kai Marani kinnitusel on ehitusprojektis ja valla antud ehitusloas Artig Kinnisvara märkinud ehitatavate korterite arvuks 13, kuid välja on ehitatud 18 korterit. Kortereid sai lubamatult palju tänu sellele, et Artig jagas omavoliliselt osad korterid pooleks. Marani sõnul nõuab aga suurem korterite arv ka lisaparkimiskohtade väljaehitamist, mida vastavalt valla ehitusmäärusele peab iga korteri juures olema kaks. Lisaparkimiskohtade leidmine ja korterite arvu suurendamine eeldaks kehtiva detailplaneeringu muutmist.

Eesti Ekspress kirjutas eelmise aasta augustis, et noor pere kaebas Artig Kinnisvara kohtusse, kuna Harku vallas Rannamõisa külla korteri soetanud avastasid vallas kortermaja dokumente uurides, et korterit number kuus, mis kuulub neile, ei ole kehtiva ehitusloa järgi olemaski.

Veel aasta varem kirjutas Eesti Ekspress Artig Kinnisvara omanikust Marek Antoniakist, kes on endine Keskerakonna noortekogu juht ning Tabasalu panga alla ehitatud Hansuõue elurajooni rajaja. Ka toona oli probleeme korterite arvuga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785