2. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linn keeras kolledži ujula rahakraani kinni

Abilinnapea Taavi Aas ei usu, et Inglise kolledži spordihoone sellepärast veel pankrotti läheb, et linnavalitsus keeldus neile 10 miljoni krooni andmisest.

Tallinna ühe kuulsama kooli, Inglise kolledži sihtasutus esitas tänavu kevadel linnavalitsusele taotluse 10 170 210 krooni saamiseks, sest mullu valminud spordihoone ja ujula ehitus läks kavandatust ligi kaks korda kallimaks, kirjutas Postimees.

Sel esmaspäeval otsustasid aga linnajuhid, et ei mingit raha rohkem, põhjendus kõlas üpris karmilt: spordihoone ehitamisel tehtud kulutused ei ole läbipaistvad ning nende otstarbekus on kaheldav.

Inglise Kolledži Sihtasutuse juhatuse esimees, Arco Vara nõukogu liige Hillar-Peeter Luitsalu ei ole linna keelduva otsusega sugugi nõus: «See on väga halvasti, et linn meie taotluse tagasi lükkas, neid asju – bastionimüüri väljakaevamine, puhastamine ja eksponeerimine ning muu selline, mille pärast kogu ehitus läkski kavandatust palju kallimaks – nõudis ju linn."

Inglise Kolledži nõukogu liige, abilinnapea Aas kinnitas, et kooli sihtasutus lisaraha saamata jäämise pärast pankrotti küll ei tohiks minna, sest spordihoone peab ise raha teenima.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785