18. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eluasemeturu indeks on aastaga kukkunud 12%

KV.EE spetsiaalne eluasemeturgu kajastav KV Indeks on aastaga kukkunud 12,4 punkti võrra (-11,5%), olles hetkel 95,2 punkti, ruutmeetri hind on aastaga odavnenud 2 542 krooni, ütles KV.EE tegevjuht Tarvo Teslon.

„KV Indeks on ühtlaselt alanevas tempos kukkunud eelmise aasta mai keskpaigast. Eelmise aasta algus oli veel kiires tõusus, mis lõppes märtsis järsult. Märtsist kuni mai keskpaigani oli indeks paigal, millest võib välja lugeda ostuhuvi järsku vähenemistesimese kvartali lõpus,“ sõnas Teslon ning lisas, et indeksi langus eelmise aasta mai kuust on olnud järjest kiirem. „Heaks näiteks on graafikult periood 08.2007-02.2008 (6 kuud), kui indeks langes 5 punkti võrra ja järgmised 5 punkti on liikunud allapoole juba 3,5 kuuga.“

Telsoni sõnul on KV Indeks alla 90 punkti juba septembris, kui indeksi langus kiireneb samas tempos ja järgmised 5 punkti kukub indeks 2 kuuga.

Veel lisas ta, et reaalsete tehingute hinnad näitavad liiga suuri hinnaootusi. „Võime järeldada, et umbes 10% hindasid alla kaubelda ei ole probleem. Seda toetab ka pakkumiste arvu kiire tõus.“

KV.EE Indeksi näol on tegemist on pakkumishindade alusel tehtud indeksiga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785