8. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara teeb kuus 69 tehingut

Arco Vara Kinnisvarabüroo AS tegi elamispindadega ühes kuus 69 tehingut, millest 62 olid seotud korteritega. Kuu jooksul vahendas Arco Vara Kinnisvarabüroo AS umbes 16 üüri- ning 46 müügitehingut.

Käesoleva aasta nelja esimese kuuga tehti kokku 275 elamispindade tehingut, teatas Arco Vara.

Reedel ilmunud artiklisse "Uus Maa müüb kordades rohkem kui Arco Vara", sattus Äripäeva eksimuse tõttu valeinfo. Nimelt andis Arco Vara juhatuse esimees, Aare Tammemäe, kommentaari ainult Kodukolde projekti müügile mitte kogu vahendustegevusele. Äripäev vabandab lugejate ning Arco Vara töötajate ees.

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuht Mika Sucksdorff ütles aripaev.ee-le, et 2008. aastal on kuus keskmiselt korteritega tehtud 61 tehingut, nendest 45 müügi- ja 16 üüritehingut, ning ettevõtte juht on oma töötajate saavutusega rahul. „Võrreldes tehingute arvu 2007. aasta omadega võib tulemust pidada normaalseks, sest langust on umbes 16 protsenti. Kõik meie inimesed on teinud kõvasti tööd, et tõsta efektiivsust ja paistab, et oleme sellega hakkama saanud,“ rääkis ta.

Sucksdorffi sõnul on kõige kesisem tehinguaktiivsus praegu maade osas, majadega tehakse Uus Maa Kinnisvarabüroo vahendusel umbes kümme tehingut kuus.

Küsimusele, kui kauaks jätkub praegu turul olevatest uutest müümata korteritest, vastas tegevjuht, et üldse kokku on neid Tallinnas hetkel umbes 2300 ja jätkub neid veel tükiks ajaks. „Arvestades seda, et Tallinnas tehakse hetkel uute korteritega keskmiselt 150 tehingud kuus, kulub kõigi uute korterite realiseerimiseks umbes poolteist aastat, kui müügitempo püsiks samana,“ märkis Sucksdorff.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785