3. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara hoidis auditeeritud aruannet kuu aega sahtlis

Tallinna börsil võlakirju noteerinud Q Vara hoidis auditeeritud majandusaasta aruannet kuu aega lihtsalt sahtlis, selgus täna avaldatud dokumendist.

Perfektselt kujundatud majandusaruandele lisatud audiitori järeldus kannab 2. mai kuupäeva. 6. mail teatas Q Vara börsile, et auditeeritud aruanne pole veel valmis ja lubas selle avaldada 13. maiks. Börs määras samas Q Varale pidevate hilinemiste pärast 50 000 krooni trahvi.

Kuna auditeeritud aruannet aga ei saabunud ega saabunud, uuris aripaev.ee 21. mail, kui kaugele auditeerimisega jõutud on. Q Vara juht Alo Lillepea vastas, et on puhkusel ja palus pöördudafirma juhatuse esimehe Meelis Šokmani poole. Šokman ei kostnud pärimise pealei-d ega a-d.

30. mail vastas Alo Lillepea järjekordsele aripaev.ee küsimusele, et nende auditeeritud aruanne on valmis ja avaldatakse börsile kas samal päeval või 2. juunil.

Q Vara avaldas auditeeritud 2007. aasta majandusaruande börsile allestäna, 3. juunil.

Järgmine tähtis kuupäev saabub Q Varale 30. juunil. Siis kukubvõlakirjainvestorite antud tähtaeg Q Vara omakapitali suurendamiseks. Hetkel ei vasta kinnisvarafirma omakapital nõuetele ning kui seda ei õnnestu suurendada, loetakse võlakirjade lunastus- ja intressimaksete tähtaeg saabunuks.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785